ФОРМУЛАТА „ПЛЮС 40“

Една от тайните на преуспелите хора в света е, че те работят супер упорито. За тях няма почивни дни, празници, събота и неделя. Те започват от рано сутрин, работят здраво и приключват късно вечер. Те се отличават като едни от най-работещите хора в своята индустрия. Това се вижда от действията им и всеки покрай тях го знае.

ФОРМУЛАТА „ПЛЮС 40“ гласи, че вие работите по 40 часа на седмица, за да оцелеете, за да ви бъдат платени сметките и да имате храна на масата; а всеки допълнителен час над тези 40 е час за вашия успех, финансова свобода и просперитет. Ако фокусът ви е само в тези 40 часа на седмица, вие ще работите само за да оцелеете. По този начин няма как да вървите напред, няма как да постигнете онази финансова свобода, за която повечето хора мечтаят. Работейки 40 часа на седмица (по познатия модел понеделник – петък) повечето хора се ограничават с посредствен живот на средно-статистическия човек.

Започва човек да се примирява с каквато и да е заплата, каквато и да е работа, каквото и да е жилище, каквато и да е кола и живота се превръща в едно голямо примиряване. Влизаме в едни рамки, които ни е страх да счупим! Страха да не изпуснеш „сигурното“ започва да сковава човек и той все е вечно уморен изтъквайки различни причини и оправдания как няма вареме извън тези 40 часа на седмица, където работи за шефа си.

Но всеки един час извън тези 40 е инвестиция в твоето бъдеще! В твоите цели и мечти! Всъщност ти може да предвидиш до голяма степен с точност, къде ще се намираш след пет години, като погледнеш, колко над тези 40 часа на ден работиш всяка седмица. Нищо не може да замени глада за успех, фокуса и дългата работа с постоянство.

Статистиката сочи, че самоизградилите се милионери в света работят средно по около 59 часа на седмица. Много от тях работят по 70 или 80 часа особено в началото на кариерата си. Средно те работят не пет, а шест дори седем дни в седмицата, като и блокираното време за работа е много повече от човек с мислене като „наемен работник.“ Самоизградилите се милионери в голяма степен са там, когаот персоналът „от 9 до 5“ идва на работа и остават до късно вечер, след като персоналът си е тръгнал.

Именно тук е ключът. Всички хора имаме 24 часа на денонощието. Колко от тези 24 часа използваме за работа по нашите цели и мечти? Колко е обема от извършената работа?От чистото блокирано време за действия? След като станете сутрин запретнете ръкави и започнете с дневните си задачи. Не се ровете безцелно в ленатата на Facebook или която и да е там социална мрежа или да гледаме до обяд сутрешни предавания по телевизията, които именно ни рамкират бълвайки информация, как в тази държава нищо не става, как хората не могат да постигнат успех, как всичко е черно… Бля, бля, бля…

Не си пилейте времето в безцелни разговори с приятели часове наред обсъждайки снощния мач по телевизията или разни други странични неща, които са просто шум, който ви разсейва и ви вади от коловоза на вашия път към целите и мечтите. Работете през цялото си работно време. Ще има време и за забавления, и за най-различни излзиания, разходки или разпускане с филми по телевизията. Ще има време за всичко, затова не губете нито миг.

Още днес решете да изградите репутацията на един от най-работещите хора във вашата компания. Това ще ви помогне да бъдете забелязан от хора, които могат да ви помогнат още по-бързо да стигнете там където искате. Обградете се с ментори и успешни хора и започнете да попивате от тази среда.

 

ФИНАЛНИ ДУМИ

Ето едно предизвикателство. Още днес си съставете план, как и с колко да увеличите часовете работа извън тези 40 часа в които ходиш на работа за заплата. В никакъв случай допълнителните часове не трябва да бъдат по-малко от 15-20 часа на седмица. Ставайте с един час по-рано сутрин така ще имате допълнителни 30 часа на месец. В обедната почивка в офиса обядвайте за 15-20 минути и в останалото време работете по вашия прокет. Вечер след работа не сядайте на дивана пред телевизора, а инвестирайте още 2-3 часа във вашата мечта, която искате да постигнете. Лишете се от временното удоволствие на любимото ви риалити по телевизията или на мача на любимия ви отбор, за да може да инвестирате това време с работа по вашия проект. Платете цената на успеха днес, за имате цялото време на света утре. Дори само тази стратегия ще увеличи резултата ви двойно вкарвайки допълнителни 3-4 часа на ден за вашия бизнес.

 

Желая ви успех!

 

бутон за споделяне