МРЕЖОВИЯ МАРКЕТИНГ НЕ Е ПАРЧЕ ТОРТА!

Защо голяма част от хората, които стартират мрежов маркетинг се отказват? С каква нагласа стартират този бизнес? И какво и как очакват да се случи? Искам да споделя с вас една тема на база нещата, които съм видял в този бизнес през последните 10 години.

Повечето хора спират да правят този бизнес след като са стартирали и някъде там по пътя се загубват, защото им беше казано, че този бизнес е просто парче торта! Беше им казано, че продукта се продава сам, че не трябва човек да се обучава, че не е нужно да прави кой знае, какво за да има резултат и успех. Нещата си се случват по между другото. Беше им казано, че е нужно просто да стартираш няколко човека и да чакаш те да работят вместо теб и т.н.

Какво се случи? Тези хора стартираха мрежов маркетинг и бум изненада! Видяха, че трябва да се работи, видяха, че трябва да се обучават, видяха, че трябва да действат. Видяха, че трябва да бъдеш предприемач, да променяш себе си, мисленето си. Видяха, че трябва да изграждаш бизнес, като всеки един бизнес. Една голяма част от тези хора си казаха: „Аз не съм тук за това! Аз съм тук, защото ми беше казано, че ще е лесно. Защото ми беше казано, че това е просто парче торта! Аз бях тук да запиша няколко човека. Така ми беше казано.“ А това не е така.

 

Видео към самата статия може да видите тук:

Повечето хора, както в мрежовия маркетинг така и във всяка друга индустрия не завършват нещата, които стартират и които започват. Голяма част от хората, които записват висше образование не го завършват. Голяма част от хората, които започват да се занимават с традиционен бизнес фалират до 5-та година след старта на своя бизнес. Ще ви кажа нещо, което като прочетох ме втрещи. Има световна статистика, която сочи, че хората, които продават недвижими имоти, брокерите, които имат сертификат да извършват тази дейност над 90% от тези хора в света не са продали нито един имот през първите няколко години в своята кариера! Нито един! Повечето хора в най-различни сфери от живота, когато започнат да правят нещо те не го довършват.

Ще ви дам и няколко примера с мен. Много пъти съм опитвал да науча английски език, така и не съм го научил кой знае колко добре. Тренирал съм най-различни видове спорт – футбол и волейбол, но така и не станах професионален състезател. Много хора тренират най-различни видове спорт за удоволствие, много хора записват децата си на най-различни видове спорт, колко от тези деца после стават професионални спортисти и започват да се изхранват от спорта, който практикуват? Разбира се, че по-малката част от тях. Даже бих казал много по-малката част.

Мрежовия маркетинг не е изключение. Той е бизнес, като всеки един бизнес. Огромна част от хората, които се включват към някоя мрежова компания са защото искат да бъдат доволни потребители и да ползват продукти на заводска цена директно от производителя и в това няма нищо лошо. Те са си доволни потребители, такъв, какъвто съм и аз вече над 10 години. Друга част от хората, които стават част от някоя мрежова компания при тях продукта примерно става безплатен или иначе казано парите, котио дават пазарувайки си продукти, толкова компанията им плаща обратно в банковата сметка. Една по малка част от хората печелят от няколко стотин до няколко хиляди лева. При тях бизнеса е като допълнителна дейност на път да се превърне в основна или е вече основен бизнес, който развиват. Много малък процент от хората взимат решение и стигат големите върхове в индустрията на топ лидери и предприемачи печелещи наистина завидни доходи и изградили мащабен международен бизнес.

Нека ви попитам и друг въпрос. Според вас по-голямата част от хората в света ли са най-успешни или по-малката? По-голямата част от хората ли са финаносво свободни или по-малката? Естествено, че по-малката част. Така, че мрежовия маркетинг не прави изключение. Мрежовия маркетинг не е парче торта! Мрежовия маркетинг е бизнес като всеки един бизнес и ти като предприемач в този бизнес и в тази индустрия ще трябва да го изграждаш. Ще падаш, ще ставаш. Ще имаш възходи и падения. Ще имаш своите трудности. Да имаш до себе си хора на които да се облегнеш, които да те поведат по пътя и да минете заедно през трудностите. През всичко до момента 10 години това съм видял от този бизнес. Това не е парче торта! Бизнеса не е да стартираш и да чакаш да се наредят правилно зведите за да постигнеш успех. Или да стартираш няколко човека и да чакаш те да правят нещо а ти да си лежиш на дивана очаквайки резултати. Това не е този бизнес.

Чувал съм и друг тип хора да казват: „Ела в мрежовия маркетинг работи няколко години и после нищо недей да правиш!“ Познавам хора в много високи нива в няколко компании, които изкарват доста завидни и добри доходи за живот не само за България, но и за Европа.Тези хора и до ден днешен се занимават с този бизнес. Знаете ли защо? Защото, когато човек е предприемач той така или иначе се занимава с някакви прокети и неща. Когато ти по душа си предприемач ти нон стоп си ангажиран с правенето на някакви обучения, маратони, проекти, система на работа, техники, курсове. Правиш разни програми и неща с които товя екип да бъдат още по-успешни от теб.

Създаваш някакви проекти, прилагаш ги, виждаш им грешките, апдейтваш ги прилагаш ги на ново. Човек, когато по душа е предприемач, той не е предпиремач за една, две или три години, а е предприемач цял живот. Неговото мислене е такова. Той нон стоп е обвързан с някакви дейности. Така, че мрежовия маркетинг не е парче торта! Той е бизнес, като всеки един бизнес. Ако човек иска ще трябва да го развива. Да има онзи предприемачески подход. Това не е схема за бързо забогатяване. Но ви уверявам, че ако човек вземе решение да се обучава, да действа и да изгради себе си като професионалист в този бизнес, заслужава си на 100% всичко през което човек преминава за благата, които ще получи от този бизнес. Казвам ви го от личен опит. Ако си взел това решение да бъдеш професионалист и да го изградиш ти ще го направиш.

Ако не си взел това решение няма проблем, всичко е наред. Има много други начини и професии в които човек също може много успешно да се развива. Възможността мрежов маркетинг бих казал, че е една от доста добрите в днешно време, която човек да развива и които има на разположение. Тя е просто по-добра от много други възможности. И най-важното за мен е, че наистина си заслужава човек да го направи за да придобие всички онези блага, които индустрията ще му даде. Но човек ще ги продобие на база това, което изгради като бизнес, а не на база като парче торта, което човек да си отреже.

Мрежовия маркетинг не е парче торта! Моето пожелание към вас е вземи решение да станеш професионалист в този бизнес. Да станеш МЛМ Предприемач. Да изграждаш бизнеса сериозно и отговорно, за да видиш, какви блага ще имаш за себе си напред във времето. Това естествено завсиси от теб. Това зависи по начиниа по който ти се обучаваш, по начина по който работиш. По начина по който работиш с екипа си, с хората, които са твои наставници, мениджъри и лидери и които ти помагат да вървиш по пътя на успеха. По начина по който променяш себе си за да се превърнеш в онази твоя версия на човека с качествата, уменията, знанията и навиците, който да натрупа своя опит за да има всичко онова, което иска. Решението е твое, действията също. Но ДА в мрежовия маркетинг ще трябва да се обучаваш. Да в мрежовия маркетинг ще трябва да работиш и да действаш. Да ще трябва да се променяш мисленето си като предприемач, да апдейтваш себе си. Да ще имаш трудности. Не е лесно, но процеса е супер сладък, защото няма кой да те уволни, няма кой да те скарати, не плащаш наем, не теглиш кредити и заеми и най-важното – ЗАСЛУЖАВА СИ!

Самото име на индустрията е netWORK marketing – Нет WORK (работа от английски). Името не е Нет ХОБИ или нет ще гледам сериала довечера, или нет ще лежа на дивана и ще гледам мача. Години наред чаках нещо да се случи по между другото и да се наредят звездите правилно за да постигна успех. Осъзнах, че няма какво да чакам. Осъзнах, че трябва да взема решение и да стана професионалист и да изграждам себе си превръщайки се във все по-добрата моя версия.

Така, че моето пожелание към вас е – ВЗЕМИ РЕШЕНИЕ ДА СТАНЕШ ПРОФЕСИОНАЛИСТ В МРЕЖОВИЯ МАРКЕТИНГ, ЗАЩОТО Е ДОКАЗАНО, ЧЕ НИЕ ИМАМЕ ПО-ДОБЪР НАЧИН.

Желая ви УСПЕХ!

бутони към социални мрежи