ИЗКУСТВОТО ДА СЕ ПРОМЕНЯШ

Промяната е много важна част като цяло в живота на всеки един от нас. Всичко в природата се променя и развива. Човекът е единственото същество, което съзнателно избира дали да се промени и как да се пормени – позитивно или негативно.

Най-общо казано аз разбирам промяната като следния процес – Ти да жертваш, човека който си днес и да се превърнеш в онзи човек с качествата, знанията, уменията и навиците, който да сътвори твоите цели и мечти и да жиееш един пълноценен живот.

Изкуството да се променяш е от съществено значение и в нашия бизнес. Преди 10 години човекът – Красимир Гълбачев, беше един, сега е друг, след 5- 10 години ще е коренно различен човек и това е нормално. Както казах въпроса е ние да изберем и да решим да се променим и да се превърнем в своята по-добра версия.

Какво би казално, бъдещото ви „АЗ“ за изборите, които сте направили днес? Бъдещото ви „Аз“ със сигурност иска вие да сте щастлив и успешен човек? Човек, който прави всичко със замах без да се притеснява от ситуации, проблеми и неща през, които трябва да премине.

Промяната е процес. Тя не става от днес за утре. Но днес може да вземеш решението да започнеш да работиш със себе си и да се променяш. Изкуството да се променяш ако навлезем в дълбочина е една много, много дълга тема. Ние имаме тази сила в себе си да изберем как да се променяме, защото всеки един от нас може да избира, но не може да избягаш от последствията на твоя избор!

 

Видео към статията може да видиш тук:

Искам днес да наблегна на нещо много важно, а именно – Как можем да използваме нещата, които не може да променим? Иначе казано ситуации, които ние не може да променим, как да ги използваме в наш плюс за нашия бизнес. Нека разгледаме следния пример.

Да кажем, че в неделя сте седнали и сте си организирали пет бизнес срещи от понеделник до петък заедно с няколко представяния на продуктите. Какво се случва обаче. Идва понеделник и в последния момент бизнес срещата ви отпада, защото човека с който е трябвало да се видите има някаква семейна ситуация или са му ударили колата. Има някаква ситуация, която го възпрепятства да дойде на тази среща с вас.

Нормално е хора сме, случва се всичко и ние не сме застраховани от подобни неща. Тук в тази ситуация, която описах имаш два варианта. Единия вариант е да се оплакваш, как и защо ти е пропаднала бизнес срещата, защото да кажем, че кандидата ти е бил много „важен“, който според теб е имал потенциал да бъде една от звездите в твоя екип. Втория начин е да приемеш тази ситуация, като обикновена ситуация от живота и това време, което ти се е освободило отпадайки ти бизнес срещата ти да го инвестираш някъде другаде – примерно да четеш книга или да се чуеш с твоя ментор – човекът с когото работиш, или може би да изгледаш някое поредно обучение. Да изучиш някое ново умение, техника за работа. Тоест това време, което ти се е освободило отпадайки ти бизнес срещата поради причината не че не си искал, а защото е имало ситуация, която не зависи от теб ти да видиш как да го оползотвориш максимално добре за себе си. Могат да бъдат дадени много такива примери. Може човек да иска да отложи срещата с вас поради друга причина. Но ако той е решил да отложи срещата и да не дойде, той така или иначе ще го направи по един или друг начин.

Повечето хора се оплакват и драматизират за това, че дадената среща не се е състояла. По-добрия вариант поне според мен е това време да го инвестираш в себе си по най-правилния начин. Разбира се винаги човек може да мързелува на дивана вкъщи и да гледа поредното риалити шоу или с купа пуканки да гледате поредния епизод от някой хитов сериал, няма лошо и в това, но целта за да сме по-продуктивни и да се превърнем в онази наша бъдеща версия, която искаме да бъдем е да го инвестираме в най-големия си актив – в себе си. Така или иначе това време ти си го бил блокирал вече за бизнес среща. След като ти е отпаднала използвай го за себе си да се самообучаваш, да се самоусъвършенстваш. Има как да запълните времето по най-качествения начин за вас самите. Ключът е в това да видим как може да използваме именно нещата ,които не може да променим. Да използваме тези ситуации в наш плюс. Защото ако някой не е дошъл на среща с теб, защото вали дъжд или сняг ти нямаш контрола над това да спреш да вали за да ти дойде човека на срещата.

Замисли се ако четеш само по десет страници на ден от някоя книга, това са над 3600 страници на година! Колко книги са това? Нямам идея! Но със сигурност не са малко книги. Със сигурност много неща ще научиш от дадените книги, особено ако това, което научиш го приложиш и на практика.  Така, че изпозлвай по най-добрия начин такъв тип ситуации, които имаш в твоето ежедневие, които не може да промениш. Използвай ги като трамплин ти да се самоусъвършенстваш!

Успех!

бутон за социални мрежи