ЕДИН БЕЗЦЕНЕН УРОК ЗА УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ

Искам да ви дам един безценен урок за усъвършенстване. Един урок, благодарение на който вие може да ставате все по-добри в това, което правите. Какво всъщност означава ние да се усъвършенстваме?

Най-общо казано това, което прочетох в речника за смисъла на думата „усъвършенстване“ представлява подобряване в определена насока, придобиване на нови знания, въвеждане нови технологии с цел достигане на по-високо ниво на производство и качество на произвеждан продукт или лична по-голяма ефективност.

Видео към темата:

Тайната в нашето усъвършенстване на всичко, което правим се крие в доброто старо повторение. Както се казва: „Повторението е майка на знанието!“ Това е така във всяка една сфера. Много пъти давам примери със спорта но те са показателни. Ако искате да станете добър в някакъв вид спорт с една тренировка ли ще стане това или ще повтаряте дадените упражнения, тренировки и техники докато не ги усвоите до съвършенство. Така е и при нас в мрежовия маркетинг. Така е навсякъде. Няма как примерно с две проведени бизнес срещи ти да искаш да бъдеш перфектен.

Единствения начин да се усъвършенстваме и да вървиме напред, да променяме себе си, да се апдейтваме е като повтаряме многократно едни и същи действия. Срещал съм хора при мен в мрежовия маркетинг, които ми казват: „Краси при мен тази техника на работа не работи!“ Тук аз веднага разбирам, че проблема не е в техниката за работа. Проблема е в човека, че не е усвоил, повтарял и усъвършенствал дадената техника. Най-вероятно не я е изучил и не я е прилагал достатъчно дълго време. Най-вероятно я е пробвал 2-3 пъти и се е спрял. Веднага задавам въпрос и питам ако тази техника при теб не работи, как така има други партньори в екипа, при които тя работи прекрасно? Техниката е една и съща. Важно е ние как сме я усвоили, прилагали и усъвършенствали.

Има и друга заблуда при една част от партньорите, които си мислят, че щом са част от мрежовия маркетинг до по дефоу трябва да постигнат успех ей така от само себе си. Това е все едно да имате карта за фитнес и да не ходите на фитнес. Да чакате това, че имате само карта да постигне вашите резултати във фитнеса. Във фитнеса също трябва постоянство и повторения на дадените упражнения.

При нас в нашия бизнес целта е това, което ви носи резултат до момента и сте го усвоили добре да продължавате да го правите, но да надграждате с нови техники за работа и да анализирате процеса с вашия мениджър. лидери ментор с който работите. Вашия мениджър и лидер има друг поглед над нещата и те ще ви навигират, какво и как да направите по-добре. Повторенията са тези, които ще ви усъвършенстват. Дали да работите с определена техника, дали да представяте по-добре всеки път бизнеса на лична среща, дали да говорите пред публика и да водите семинари.

Аз си спомням момента, когато излезнах за пръв път на сцена беше във Велико Търново да водя продуктовата част на семинара. В залата имаше 9 човека аз имах чувството, че излизам пред 90 000! Бях се вцепенил отпред. Но излезнах и го направих. Направих тази първа крачка. Хванах шанса, който ми се даде излезнах и водех. Естествено, че не бях перфектен. Естествено, че много неща се промениха в мен от тогава до днес. Красимир Гълбачев след една, две, пет години, ще бъде коренно различен човек от този, който е сега тук и пише тази статия и снима тези видеа. Това е напълно нормално като процес на израстване и развитие.

Нека не ви е страх да правите повторения. Когато правите количество действия задължително поне един път седмично анализирайте процеса с вашите мениджъри и лидери. Какво, как и защо се е случило? За да може да продължите по най-добрия начин напред. Многократните повторения са тези, които ще ви усъвършенстват.

ФИНАЛНИ ДУМИ

Ще ви разкажа една история. Тя е на Брус Лий, който казва: „Мен не ме е страх от противник, който знае 10 000 различни удара. Страх ме е от противник, който е усъвършенствал един удар – 10 000 пъти!“ Именно това е ключът на усъвършенстването. Това е нещо, което ще усъвършенства вашите умения. Същото е като да карате автомобил. Колкото повече часове опит натрупвате зад волата толкова повече се усъвършенствате. Така ставме и по-уверени в себе си. Никой не се е родил уверен. Това идва с практиката. Повтаряйте различните видеове техники за работа докато те не станат част от вашето ДНК и се наслаждавайте на благата, които ще имате благодарение на всички тези повторения. Разбира се синхронизирайте целия процес с вашите мениджъри и лидери.

Ключът е в повторението!

Успех!

бутон за сайт