ПРАВИЛОТО 80/20

Това е едно от най-известните правиал в света. Правило, което може да се прилага в много сфери в живота на човек.

Правилото 80/20 е така нареченото „Принципа на Парето“. Това правило гласи следното нещо с 20% усилие ние да имаме 80% резултат. Знаете една от най-известните приказки, която гласи: „Работи умно, а не здраво!“ За да стане това факт в живота на всеки е необходимо ние да имаме лостова система благодарение на която именно с 20% усилие да имаме 80% резултат.

Видео материал към тази статия може да видите тук:

При нас в мрежовия маркетинг това означава да имаш лостова система от обучения, от техники за работа, от събития и семинари. Най-хубавото нещо на „Принципа на Парето“ е че ни учи на търпение. Това е най-хубавото нещо. Ако вие всеки ден инвестирате по 2-3 часа на ден във вашия мрежов бизнес, това количествено натрупване ще доведе до качествено изменение напред във времето. Целта в бизнеса не е днес да отделиш 20 часа в денонощието и после 5 месеца да си почиваш. Именно тези 20% които ти инвестираш в твоя бизнес през деня ще ти донесат 80% резултат. Аз използвам „Принципа на Парето“ в три сфери от моя живот – здраве, бизнес и комуникация (връзка с другите хора). В тези три сфери аз използвам този принцип. Нека ви кажа малко повече за тези сфети и какво всъщност имам в предвид.

# ПЪРВА СФЕРА – ЗДРАВЕ

Пия хранителни добавки всеки ден, много често отивам в парка да тичам, да ходя и да спортувам. Сега някой ще си каже: „Да, де ама тя разходката, как ще ти помогне?“ Да, но замислете се вие ако правите по 10-15 хиляди крачки на ден, всеки ден, това количествено натрупване до какво качествено изменение ще доведе вас в бъдеще. Именно това са тези 20% които трупаме всеки ден. Друг пример ще ви дам. Ако правите по 15-20 лицеви опори или по 15-20 коремни преси всеки ден това отново ще доведе до качествено изменение в бъдеще. Именно целта е ние да трупаме тези 20% на ден. Ключовото в успеха на „Принципа на Парето“ е именно – ВСЕКИ ДЕН! Всеки ден – 20% действия! Това е ключът! Целта не е днес да инвестирам 100% от моя ден за да получа 1000% резултат и после да сме уморени, да ни мързи, да си почиваме няколко месеца и т.н.

# ВТОРА СФЕРА – БИЗНЕС

Много е важно тук да имате лостова система, благодарение на която да използвате още по-ефективно този принцип. Ще ви дам пример. Ако използвате само 20% от събитията, които имаме в мрежовия маркетинг на месец в цяла България, да използвате повече събития с ваши партньори и кандидати, това знаете ли до какво качествено изменение ще доведе във вашия бизнес? Да знаете и да можете да продадете ценноста от даденото събитие на хората. Всекидневните действия в бизнеса са ясни. Да отделяте 20% от времето си след работа (2-3 часа на ден) за вашия бизнес. Да блокирате това време само и единствено за твоя бизнес и за нищо друго. Фокуса разбира се е това нещо да бъде всеки ден. Проблем е ако бъде един ден в седмицата. Така голям и мащабен бизнес няма как да развиете. Даже като се замисля, никакъв бизнес няма как да развиете с 1 ден действия.

# ТРЕТА СФЕРА – КОМУНИКАЦИЯ С ДРУГИТЕ ХОРА

Тук нещата са по същия начин. Аз избирам с кои хора да се видя и чуя на ден. С какви хора да комуникирам и какви хора да имам в обкръжението си. Избирам едни от хората с които най-често комуникирам да са хора, които ме дърпат напред, които са с друг начин на мислене. Доста по-успешни от мен, които ми помагат аз да успявам и да имаме поне техните резултати. За това в мрежовия бизнес комуникирам с най-различни лидери.

ФИНАЛНИ ДУМИ

Аз съм си избрал тези три сфери за мен в живота там да работя с „Принципа на Парето.“ Като всяко едно нещо и тук трябва постоянство и търпение. Вижте как може да използвате този принцип, както в бизнеса така и в други сфери на вашия живот. Използвайте този принцип във всяка сфера във вашия живот. Вижте къде и как можете с умна и качествена работа от 20% да постигнете 80% резултат. Резултата не идва веднага. Той ще дойде напред във времето, когато стане това количествено натрупване. Дадох ви пример как аз използвам „Принципа на Парето“ в три сфери, които съм избрал в моя живот.

Използвайте този принцип на 100%, бъдете търпеливи и постоянни изграждайте живота, който искате и бъдете изпълнени с радост и удовлетворение.

Успех!

социални бутони