4 ФУНКЦИИ НА ПРЕДПРИЕМАЧА

Всеки един предприемач има 4 основни функции, които го правят още по-успешен в това, с което се занимава. Така е както в Мрежовия маркетинг така и в Предприемачеството като цяло. Искам да споделя с вас тези 4 функции за да ги използвате по най-добрия начин за своя бизнес или кариера.

Едни от най-успешните хора са усвоили тези 4 функции, благодарение на които и тяхната ефективност е много по-голяма отколкото на хората, които не използват тези 4 функции. Успехът има много измерения, но зад него стои това човек да бъде ефективен и да използва правилно много неща, както на пример разпределението на времето си, така и там, къде да влагат времето и енергията си.

Споделям с вас 4 функции на предприемача, които да използвате и вие за себе си. Това е една от тайните за успех на повечето хора в бизнеса и кариерата им.

#1 ФУНКЦИЯ – ОРГАНИЗИРАНЕ 

Ние да организираме своето време, ние да организираме своя график. Ние да организираме своето ежедневие. Организирате ли правилно своето време, вие ще имате време за всичко. На повечето хора не им стига времето и казват, че „нямат време“, защото не могат да го организират правилно за себе си. Организационния процес като време, като задачи, като цяло е от съществено и много важно значение. Хората, които имат и намират време за всичко за тези, които много ясно и точно знаят, къде и как да организират и да инвестират своето време. Има много техники и методи, които да използвате за правилното организиране на времето.

На скоро правех едно специално обучение именно за организирането на времето, което може да откриете в моя youtube канал и да изгледате и прилагате.

Линк към обучението може да откриете като кликнете ТУК!!!

#2 ФУНКЦИЯ – ПЛАНИРАНЕ

Ние да имаме план за нашата цел. Да планираме пътя, който искаме да извървим до нашата цел. Да планираме своята цел, както за този месец така и годишната си цел. Ние да планираме нашите действия. Ние да планираме нашия бизнес!

Защото като всеки един бизнес, както в спорта така и във всяко едно нещо трябва да имаш план. Точен, ясен и конкретен план, който да следваш. План, който да те доведе до резултата, който искаш. Ако нямаш план, който да следваш винаги ще стигнеш там. Повечето хора нямат план за утрешния ден или за другия месец да не говорим за след една, две или три години. Да някой ще каже, че има ситуации и неща, които не зависят от нас в живота. Така е съгласен съм, но от нас зависи ние да планираме за да имаме посока към която да се движим. Иначе живеем ден за ден, от заплата до заплата, от петък до петък и от лято до лято.

#3 ФУНКЦИЯ – МОТИВАЦИЯ

Има няколко вида мотивация в традиционен вид бизнес. Едини вид мотивиране е позитивна мотивация, която е свързана с повишение на заплатата или с някакъв паричен бонус за добре свършена работа или допълнително изпълнени задачи. Другия вид мотивация в един традиционен бизнес и фирма е негативна мотивация. Тя е свързана с налагането на глоба за несвършена работа, закъснение,

В мрежовия маркетинг мотивацията също е от изключително важно значение. Защото ако ти не си мотивиран, какво очакваш да постигнеш изобщо в този бизнес? За мен най-важна е вътрешната мотивация, защото тя е тази, която реално те кара да действаш и да постигаш целите си. Външната мотивация като четене на книги, гледане на обучения и срещи с лидерите е супер, но външната мотивация е като душ – трябва да я взимаме всеки ден. Докато вътрешната мотивация е твоя пълноценен живот, товите цели и мечти, товето по-добро утре

#4 ФУНКЦИЯ – КОНТРОЛ

Ние да контролираме своите действия, ние да контролираме своите процеси на работа. Ние да контролираме всичко, което зависи от нас, за да постигнеме успеха, който искаме. Да изискваме от себе си, да бъдем строгия си шеф, който сам да ни наритва задника ние да действаме. Има хора, които са като дистанционно все някой трябва да ги контролира. Не са свикнали те самите да контролират своите действия, своите задачи. Те имат нужда от някой, който да им налага този контрол. Това е едно от най-трудните неща на МЛМ Предприемачите в нашия бизнес. Тъй като тук нямаме шеф и нямаме кой да изисква от нас, то ние трябва да си налагаме, да изучим и да практикуваме тези 4 функции, докато те не се превърнат в навици.

ФИНАЛНИ ДУМИ

Общото между тези 4 функции е следното нещо, пред всяка една от тях да сложите думата „САМО“

САМООРГАНИЗИРАНЕ 

САМОПЛАНИРАНЕ

САМОМОТИВАЦИЯ

САМОКОНТРОЛ

Тоест ние да погледнем към себе си, да се стремим да бъдем по-добрата своя версия. Това са 4-те функции на всеки един предприемач без значение във вида бизнес. Работата с нас самите е най-важния и най-трудния и сложен процес. Това да управляваме себе си е един от основните ключове на успеха и на това ние да бъдем все по ефективни в това, което правим.

Успех!

spodelime