КОЕ СБЪДВА НАШИТЕ ЦЕЛИ И МЕЧТИ?

Кое всъщност сбъдва нашите цели и мечти? Има едно единствено нещо, което сбъдва нашите цели и мечти. Това нещо са нашите УМЕНИЯ. Нашите умения сбъдват нашите цели и мечти и когато аз разбрах тази простичка тайна единствения фокус ми беше да инвестирам в своите умения.

Ключовото нещо е в това ти да надграждаш своите умения. Много пъти са ме питали: „Аз как да развия своите умения?“ Има една много лесна техника и тя се казва „блокирано време.“ 

Видео по темата може да видите тук: 

Блокирано време означава ти да блокираш 1,2 или 3 часа, които да инвестираш в своите умения. Време, което да инвестираш в себе си. Време в което ти сядаш и се обучаваш, усъвършенстваш своите умения, както на теория така и на практика. Защото са важни и двете неща – теорията е нищо без практиката. По този начин ти трупаш своя опит, разширяваш и усъвършенстваш своите умения.

Така започваш във времето да придобиваш и да усвояваш нови умения, като комуникация с другите хора, говорене пред публика, да представям бизнеса професионално или продуктите или услугите, които предлагам. Тоест ние да надградиме. Но ние надграждаме само, когато блокираме време за това да се обучаваме и да се развиваме.

Какво време ти ще блокираш на ден за себе си аз не знам, но знам едно – ти няма да усвоиш нови умения и да натрупаш своя опит, ако не блокираш време през деня за себе си всеки ден. Ключовото тук е ВСЕКИ ДЕН. Не може днес да отделим цял ден да се обучаваме и после 4-5 месеца да си почиваме, защото сме се уморили.

Това е същото като да учим чужд език. Знаете чужд език не се учи за един ден или с 10 урока, а се учи напред във времето. По същия начин е когато искаме да усвоим ново умение. Това, което смятаме за наша слаба страна и искаме да я подобрим. Едно от слабите неща при мен беше това да комуникирам с непознати, както и да снимам видеа или лайфове, но с времето и практиката това се превърна в зона на моя комфорт.

Така, че много е важно ти да блокираш време през деня, което да инвестираш в себе си. В днешно време наблюдавам много хора, които искат успех, искат да имат бизнес или да изкарват високи доходи, но не искат да отделят време и да се обучават. Добре питам аз, кажете ми как да стане тогава? Кажете ми как да се случат нещата, които искаме да имаме без да отделяме време? Кажете ми как да стане?

Директно ви казвам – няма как да стане. Не инвестираш ли време в това ти да се обучаваш, да усвояваш нови знания и умения, да ги усъвършенстваш и да ги практикуваш, то няма как да се случат нещата.

Друг пример ще ви дам. Знаете ли, кои хора идват при нас на тиймбилдинги на екипа? Тези, които първо са постигнали дадените резултати, квафлификация и ниво и второ тези, които са платили. Именно с плащането на тиймбилдинга хората блокират това време през тези два дни от уикенда или пет дни от седмицата, в които ще са на тиймбилдинг след два или три месеца. И там през тези дати човек други ангажименти няма, защото той е блокирал това време, което ще е на тиймбилдинга благодарение на това, че си е платил за това събитие или за даден семинар, уебинар, маратон няма значение.

Важно е през деня ти да намериш тези един, два или три часа,в които да блокираш време за себе си. Гледане на обучения, четене на книги. Разбира се и прилагане на всичко това на практика. Аз съм имал ситуации с хора, които са ми казвали: „Аз чета много книги, но нищо не се променя.“ Това е така, защото не се прилага на практика това, което сме прочели или научили от книгата. Налудничево е да смятаме, че това, което приложим на практика ще бъде перфектно от първия момент.

Това, което ще сбъдне твоите цели и мечти са твоите умения. Защото твоите умения, знания, навици и опит, който ти имаш това никой не може да ти отнеме. Дори да те пуснат в непознат град, където не познаваш нито един човек ти отново ще изградиш успешен бизнес, защото имаш знанията, уменията, навиците и опита. Това са нещата, които никой не може да ти отнеме нито на теб, нито на мен.

ФИНАЛНИ ДУМИ

За това моя съвет към вас е блокирайте време през деня, не знам, кога ще е това време – сутрин, вечер това вие трябва да решите. Разбира се това зависи от вашите лични ангажименти, които имате. Ако не инвестирате време и енергия в себе си, то тогава нищо няма да се промени.

Успех на всички!

 

социални бутони