ТРУДНИТЕ ПЪТИЩА ВОДЯТ ДО КРАСИВИ ДЕСТИНАЦИИ

Искаме или не трудностите са неизбежна част от нашия живот. Имали сме ги, имаме ги и винаги ще ги имаме. Много често дадените трудности са ситуации, които крият най-различни възможности. Възможности, които ни правят по-силни, изграждат в нас характер на победител. Много често тогава вадим онзи скрит шампион в себе си и отприщваме волята му и глада за победа!

За това, когато имаме трудности е нужно да погледнем от различна гледна точка. Не да реагираме имплусивно, агресивно, изпадащи в паника и безсилие. Всички тези трудности са уроци от живота, които ние да изучим. От учебните часове на живота не можем да избягаме. Ако не усвоим дадем урок той ще идва отново и отново. Нищо на този свят не е постигнато лесно. Нищо ценно и стойностно не е станало с щракване на пръсти.

Така е и в спорта. Така е и в бизнеса! Не искай нещата да са по-лесни. Искай ти да си по-силен. Нашият мозък така е устроен, че ние искаме всичко да е лесно. Избягвайки трудностите ние сме обречени на посредственост и еднообразие. Най-лесно е да си в коловоза на сивото ежедневие и да избягваш всякакво външно съпротивление. Да си живееш ден за ден. Един да мине друг да дойде. Замислете се, защо по-малката част от хората в света са най-успешни? Защо по-малката част от хората живеят живота на мечтите си. Защото това, което за нас е мечта за някой по света е начин на живот?

Как са го постигнали? Някой сега ще каже неща от рода на:“Така им е било писано“, „Имали са късмет“, „Родени са под щастлива звезда“….. И отново нашия мозък ни изтъква причини и оправдания, защо едни хора имат успех, а ние не. Веднага нашия мозък ни дава отговори, които блокират нашето съзнание по пътя към целта. Казваме си: „Еми да, то няма как да имам успех“, „Аз нямам този късмет“, „Живея в малък град“……. И така нашия мозък избягва болката от трудностите, които ще срещне, когато се борите за вашата цел.

Но болката няма да изчезне така или иначе. По-добре да ти боли 5 години борейки се за мечтите си, отколкото да те боли цял живот, че никога не си опитал да ги превърнеш в реалност. Така и така ще те боли, по-добре спечели нещо от това. Защото плащането на тази цена преследвайки мечтите си ще те заведе до най-красивата дестинация в твоя живот. Рим не е построен за един ден! Но всеки от нас може да построи своя собствен Рим по начина, по който иска. По наина, по който мечтае.

Загуби работата си? Ужасно е, но дали това не е твоят шанс да започнеш нещо ново и различно, за което иначе никога не би намерила смелост. Много хора са си отвоювали нов живот в нова страна, като реакция на трудностите в своята. Така са заселени цели континенти.

Нека ви дам пример с мен. Когато преди години работех в рекламна агенция в края на 2018 година не ни платиха Коледни бонуси, които ни бяха обещани за това, че работехме извънредно. През 2019 януари напуснах работа взел категоричното РЕШЕНИЕ, че ще развивам професионално Мрежов бизнес. Бях без работа, далеко бях от големите лидерски нива и доходи в мрежовия маркетинг. Мислех си, че напускането ми е един от най-гадните дни в живота. От днешната ми гледна точка смело мога да кажа, че това е един от най-прекрасните ми дни в живота и дори съм благодарен за това, че не ни платиха коледните бонуси. Защото това беше момента, който провокира в мен действието аз да взема категорично решение, че ще правя професионално мрежов бизнес! Това мое решение тогава ме отвежда всеки месец до все по-красиви дестинации, които ми даде мрежовия маркетинг.

Няма лесен път към успеха. Няма лесен път към мечтите. Аз винаги съм бягал от определения като лесно и трудно. Въпроса не е дали е лесно. Въпроса е дали си заслужава да го направиш. Заради себе си. Заради твоя ПЪЛНОЦЕНЕН ЖИВОТ. И за мен не е лесно човек да ходи 45 години на работа с цел пенсия, но 95% от хората в света го правят.

Когато осъзнаем, че трудностите съществуват, не за да ни смаже реалността, а за да ни даде тя сетива и фокус за новите, по-добри възможности, вече сме на половина победители. А възможностите – остава само да ги грабнем и да изградим нашия проект – ПЪЛНОЦЕНЕН ЖИВОТ!

социално споделяне

369 thoughts on “ТРУДНИТЕ ПЪТИЩА ВОДЯТ ДО КРАСИВИ ДЕСТИНАЦИИ

Вашият коментар