ЗАЩО ХОРАТА СЕ ПРЕДАВАТ?

Защо всъщност хората се предават, кое ги кара да развеят бялото знаме? Разбира се това може да са най-различни неща. Това, което аз забелязвам е именно, че хората не се провалят, а се предават. Получили поредния неуспех, поредното разочарование, поредните критики, усетили за пореден път тази болка, че всичко е срещу тях, че на тях не им е било писано да са успешни и най-различни такива твърдения, които превръщат във вярвания, че видиш ли това не е за нас. По-добре да си вървим по добре утъпкания път, защото „така правят всички останали.“

Ситуации ние винаги ще имаме по пътя на нашето развитие без значение дали сме избрали да развиваме собствен бизнес, мрежов маркетинг или да се занимаваме със спорт. Въпроса е как гледаме на такива ситуации и как позволяваме ние самите те да влияяат на нас и на нашите емоции. Това е просто ситуация нищо повече. Дали е проблем или възможност, от която да се възползваш зависи от твоята гледна точкка и как ти гледаш на ситуацията.

Искам да споделя с вас някои точки, защо според мен хората се предават:

  1. Чакат бързи резултати – Това е една от основните причини. Само, че да ви попитам ако искате да станете професионалист в дадена професия бързо ли ще стане? Ако искате да сте най-добрия адвокат, счетоводител, предприемач, оратор, спортист…….. бързо ли ще стане??? Ако искате да бъдете лекар няма ли да учите години, години наред, след което да започнете да практикувате и да трупате опит за да бъдете някой ден професионалист? Защо тогава виждам хора стартирайки Мрежов бизнес искат на 2,3 или 10 месец да получават високи доходи? Това е професия като всяка една и изисква от теб да се обучаваш да натрупаш нужните знания, умения и навици, които да използваш и да превърнеш в резултат.
  2. Спират да вярват в себе си – Ако ти не вярваш в себе си, дори и целия свят да вярва в теб, няма никакво значение. Но дори нито един човек на тази планета да не вярва в теб, ако ти вярваш в себе си няма какво да те спре! Всичко започва от теб и това, в какво ти вярваш. Ако вярваш, че така ти е било писано – то така и ще продължава да ти е писано за напред. Ако вярваш, че ти може да изживееш и най-смелите си мечти, то със сигурност ще го направиш. Зад всяка успешна история стои човек с мечта, който е вярвал в нея, без значение дали някой друг е вярвал в него или не. Такива са историите и за Томас Едисон, Силвестър Сталоун, Джим Кери, Майкъл Джордан, Хенри Форд, Айнщайн и много други. Вярват в късмета, но не и в себе си. Както казва един от любимите ми лидери: „Късмет, късмет ама ако не си го окъсметиш сам, то няма кой да го направи вместо теб.“
  3. Живеят в миналото – Миналото не е място за живеене. Там няма какво да промениш. Ама, какво било едно време, ама как ако сега си бил на 20 си щял да промениш много неща, да но не си, а времето си минава. Миналото е място за анализ и преговор на уроците и за промяна в бъдещето ти. Гледай напред за това Господ е сложил очите ни отпред на лицето а не отзад.
  4. Не се променят – Това е една от големите причини за това човек да се предава. Светът се променя всяка минута и ако ти не се променяш и не ъпгрейтваш операционната система в главата си изоставаш от развитието на света. Днес не оцеляват най-силните, както е било едно време, днес оцеляват най-приспособимите към промените в света. И дали ти харесва или не, няма никакво значение, просто играта има нови правила. Ако искаш да бъдеш на друго по-високо ниво ще трябва да се променяш.
  5. Страхуват се да се провалят – Искам да знаете нещо на 100% ако ти си избрал да бъдеш предприемач в дадена сфера въпроса не е дали ще се провалиш, а кога? Ако си избрал да бъдеш професионален спортист със сигурност ще имаш провали, загуби и контузии. Провал не съществува, ако ти не позволиш. Провала това са уроци, които да усвоиш. Ако не го направиш те ще дойдат отново и понеже не обичаме да учим ние се предаваме и се отказваме, защото е по-лесно. Казваме си: „Еми така ми е било писано и точка!“ Следващия път като се провалите да знаете, че това е урок, който е важно да усвоите за да продължите напред. Най-великите личности в света са се проваляли стотици, дори хиляди пъти!

Това за мен са топ 5 на причините защо хората се предават. Разбира се могат да бъдат изброени много. Следвайте целите си и не прекланяйте глава пред ситуации, каквито и да са те, защото те няма да спрат. Ще идват отново и отново. Ситуация след ситуация, урок след урок…

Вадете винаги най-доброто от себе си. Усъвършенствайте се. Променяйте себе си. Това е единственото нещо над което имаш контрол. Ние самите сме най-сложната машина за управление. Имаме огромна сила и потенциал, който трябва да извадим и да разбием на пух и прах всички ситуации, защото няма трудни времена има времена на предизвикателства и именно в тези времена се раждат ВЕЛИКИ ЛИДЕРИ!

share button

85 thoughts on “ЗАЩО ХОРАТА СЕ ПРЕДАВАТ?

Вашият коментар