ДЕСЕТТЕ ЧОВЕШКИ СЪЖАЛЕНИЯ

Чували ли сте хора на една прекрасна златна възраст да ви споделят неща от рода на: „Ех, ако бях на твоите години със сегашния си акъл, какви неща щях да направя?“ Сигурен съм, че сте срещали такива хора, но какво ги кара да говоря това? Не е ли нещо там назад в миналото, където вместо да са взели някакво решение те са продължили по познатия път. Вместо да завият на дясно са завили в друга посока.

Живота отминава прекалено бързо. В голяма степен повечето хора играят ролята на жертва. Искат съчувствие, състрадание. Много по-лесно е да сочиш другите, че са виновни за положението, в което се намираш, защото там не носиш отговорност. Само, че в живота или си ПОБЕДИТЕЛ или си ЖЕРТВА. Няма как да си и двете! Идва един момент, когато станем на пределна възраст и погледем назад дали ще има нещо, за което ще съжаляваме. Нещо, което не сме направили, а бихме могли. Нещо, което ако има как да върнеш времето назад би променил!

Искам да споделя с вас ДЕСЕТТЕ ЧОВЕШКИ СЪЖАЛЕНИЯ:

  1. Стигаш до последния си ден, а книгата на живота, която е трябвало да бъде световен бестселър, се е оказала само няколко странички изпълнени със съдържание без дори да си я оставил на поколенията след теб да четат.
  2. Стигаш до последния си ден, а никога не си използвал онази вътрешна СИЛА в теб, с която да извършиш ВЕЛИКИ дела и да покоряваш нови цели.
  3. Стигаш до последния си ден и разбираш, че никога не си бил пример за следване от хората, не си вдъхновил никой по пътя си.
  4. Стигаш до последния си ден и осъзнаваш, че никога не си напускал сигурното пристанище, не си откривал нови светове, не си поемал рискове и си живеел ден за ден.
  5. Стигаш до последния си ден и осъзнаваш истината, че си се примирил с посредствеността.
  6. Стигаш до последния си ден с разбито сърце, защото така и не усвоил умението да превръщаш провала в ПОБЕДА.
  7. Стигаш до последния си ден осъзнавайки, че си живеел ден за ден в един сив коловоз на еднообразие.
  8. Стигаш до последния си ден и разбираш, че си живял живота, който е бил дирижиран от мнението на обществото, страховете ти, съмненията ти и това, какво ще кажат хората, а не живота, за който винаги си МЕЧТАЛ!
  9. Стигаш до последния си ден и осъзнаваш факта, че не си ПОБЕДИЛ себе си, не си извадил онзи спящ ГЕРОЙ, който да се бори за мечтите ти.
  10. Стигаш до последния си ден и откриваш, че е можело да бъдеш ЛИДЕР и да оставиш на света нещо, което да живее и след теб. Да го промениш с ПРИМЕРА СИ. Но си се отказал от пътя, защото те е било страх. Отказал си се от тази мисия и всичко е потънало в посредственост.

Тук ще ви споделя един от най-известните цитати на Далай Лама

В крайна сметка всеки от нас създава живота, който живее, по начина, по който иска и вижда смисъла. Нищо не би могло да унищожи духа ни повече от тези десет съжаления, когато настъпи последният ни час. Истинското човешко нещастие настъпва, когато в последните си мигове разбереш, че си пропилял най-важния ДАР, с който си роден – шанса да поднесеш прекрасната си същност на света около теб.

Сред най-важните идеи, които ми даде един от моите ментори е: успехът се създава чрез ежедневно спазване на няколко дребни дисциплини, които с времето се натрупват и призвеждат много по-високи постижения, от колкото някога си планирал или си представял. Това е същото както, когато един фермер засажда семена в земята. Той ги полива, гледа ги, тори ги, гириж се за тях докато един ден не поникнат и не започне да бере плодовете на своя труд.

Провалът, от друга страна, също толкова лесно се постига. Също толкова енергия ще ти е нужна да го постигнеш. За него също ще платиш цената. При него ежедневно си пренебрегвал няколко дребни действия, което с течение на времето се е натрупало.Защото дори бездействието е вид ДЕЙСТВИЕ!

Замислете се, какво бихте направили днес ако ви беше последния ден на този свят? Направете крачката към вашето по-добро бъдеще. Не стойте в капан на разлчни външни фактори и ситуацции, които държат повечето хора. Много често чувам от хората неща от рода на: „Ами, Гълбачев той живота е такъв!“ И аз най-често отговарям – Живота не е такъв, ТВОЯТ ЖИВОТ Е ТАКЪВ! Живота е такъв, какъвто ИЗБЕРЕШ да си го направиш!

Извадете онзи спящ ВЕЛИКАН в себе си и създайте живота си по най-добрият за вас начин. Живейте със СТРАСТ, ДОВЕРИ И ОТГОВОРНОСТ, ПОСТИГАЙТЕ ЦЕЛИТЕ И ИЗЖИВЕЙТЕ МЕЧТИТЕ СИ! Пожелавам ви го от цялото си сърце, защото ти си АРХИТЕКТЪТ НА ТВОЯ ЖИВОТ!

 

сподели ме

43 thoughts on “ДЕСЕТТЕ ЧОВЕШКИ СЪЖАЛЕНИЯ

Вашият коментар