НА ТРИ СТЪПКИ ОТ ЗЛАТОТО

Една от най-често срещаните причини за провал е да изпадаме в депресия на фона на временното поражение. Просто е по-лесно в повечето случаи човек да се ОТКАЖЕ, отколкото да се бори за целта си. Искам да ви разкажа една истинска история, която съм сигурен, че ще ви даде много ценност. История, която да си припомняте в моментите, когато си мислите, че всичко е срещу вас и усещате как успеха ви се изплъзва.

Р.Ю. Дарби, който по-късно станал един от най-успешните застрахователи в САЩ разказва историята на чичо си, който пипнал златна треска в годините, когато тя заляла Америка и тръгнал на запад за да копае и да ЗАБОГАТЕЕ. Взел си парцел хванал кирката в ръка и тръгнал да копае злато. Не било никак лесно, но желанието му за злато го водело напред. След няколко седмици копаене без успех в крайна сметка стигнал до лъскавата руда. Имал нужда от машини за да я извлече на повърхността. Покрил шахтата и без много шум се върнал у дома в Уилямсбърг, Мериленд за да се похвали на семейството си, че е направил „удар“. Всички събрали пари за необходимите машини и ги изпратили към мината. Чичото и самият Дарби тръгнали заедно с тях.

Първата вагонетка със злато била изкопана и изпратена за топене. По всичко личало, че тяхната мина е една от най-богатите в Колорадо! Още няколко вагонетки със злато щели да покрият всички дългове, след, което щяла да дойде и голямата ПЕЧАЛБА! Сондата се впила здраво в земята и тогава се случило нещо страшно. Златната жила изчезнала. Продължили отчаяно да копаят с надежда да хванат отново златната жила, но без успех.

На края решили да се ОТКАЖАТ. Продали оборудването за скраб и хванали влака за дома си. Този търговец на скраб, който купил машините бил изключително умен човек. Той извикал минен инженер, който да изследва мината. Инженерът заявил, че проектът се е провалил само защото собствениците не са били запознати с т.нар. разломни линии. Неговите изчисления показали, че златната жила продължава САМО НА МЕТЪР ОТ МЯСТОТО, КЪДЕТО ДАРБИ СПРЯЛ ДА КОПАЕ! И познайте какво? Тя наистина се оказала там.

Така търговецът на скраб получил милиони долари само, защото имал достатъчно ум да извика експерт и да поиска мнението му преди да се откаже.

Минало време и Дарби, който бил тогава все още млад върнал всичките заеми, които взел за обордуването. Повечето пари взел от близки и роднини, които му вярвали. Така Дарби си върнал многократно загубените пари, след, като открил, че ЖЕЛАНИЕТО може да се превърне в ЗЛАТО. Стигнал до това заключение след като влезнал в бизнеса с животозастраховането. Той не забравял, че е загубил огромно количество богатство само, защото е спрял на крачка от ЗЛАТОТО, Дарби приложил опита си към новото си призвание, като просто си казвал: „Спрях на крачка от златото, но сега няма да спирам, само защото хората ми казват „не“, когато ги помоля да си направят застраховка. Той дължи упорството си на един единствен урок научен в златната мина.

Повечето хора преди да постигнат успех дори и частичен се сблъскват с множество поражения, а понякога и с пълни провали. Едни от най-богатите хора в света твърдят, че при повечето от тях успеха е дошъл само една крачка след поредния провал. Провалът е лукав измамник. Той се наслаждава на това да стъпи на врата ни само на една ръка разстояние от успеха. Въпроса е дали ще му позволиш да го направи или си готов да направиш следващата крачка. Когато си в такава ситуация просто си спомни за историята на Дарби и златната жила.

share button

179 thoughts on “НА ТРИ СТЪПКИ ОТ ЗЛАТОТО

Вашият коментар