ПОСТОЯНСТВОТО – ТАЙНАТА НА УСПЕХА

Постоянството е сила на характера. Да калиш духа си. Да действаш въпреки страховете си. Въпреки обстоятелствата и външните ситуации, които ни се случват. Постоянството е силата да замълчиш, когато ти идва да крещиш. Да действаш по целта, когато те боли главата и са те ядосали в офиса.  Да следваш стриктно плана си, а не да се предаваш при първата ситуация, която не ти харесва. Именно при преодоляването на такива ситуации човек расте. Калява силата, волята и характера си!

Постоянството е основна тайна на успеха. Това е онази съставка, с която менюто на успеха е вече завършено. Да си постоянен в спорта, постоянен в тренировките за да постигнеш желания резултат. В кариерата си постоянен за да растеш и да се развиваш. Постоянен си в службата очаквайки повишение. Защото да докажеш, че си добър в това, което правиш, е търпение и постоянство. Постоянството се калява. Постоянството е сила!

Постоянен си и в отношенията с приятелите, близките, любовта. Вървейки по пътя към която и да е цел ти си постоянен. Много пъти на семинари и обучения са ме питали коя е тайната съставка на успеха. Една от основните за мен е постоянството. То се изсиква във всичко. В това да научиш чужд език, да придобиеш нови умения и знаня. Дори едно дете докато се учи да ходи то прави опити постоянно докато накрая не проходи без да пада.

Нищо на света не може да замени доброто старо постоянство. Постоянството е нужно както в успеха, така и в неуспеха. Във всяка дейност човек е постоянен. Едни хора четат, развиват се, работят за целите и мечтите си, постоянни са и един ден постигат това, което искат. Други хора мрънкат, все някой им е виновен за това, че не постигат успех, не се обучават, не действат по целите си. Искат някак да им се случат нещата, но ако може да не си дават много зор. Те са постоянни в неуспеха и за това имат и този резултат.

Истината е, че ние винаги сме постоянни в това, което искаме и в това, което ни харесва. Ако си достатъчно жаден ще ходиш километри пеша до някой извор за да пиеш вода. Ако не си жаден дори някой да ти набутва вода в ръцете може изобщо да не я вземеш. Защо казвам, че сме постоянни в това, което искаме ще ви дам един пример. Ако не си жаден няма да станеш от дивана пред телевизора да си налееш вода. Но ако детето ти се нуждае спешно от вода тук и сега, то тогава си готов да минеш през стените за да намериш вода. В първия случай не си жаден. Така е и в живота. Все повече срещам два типа хора – едните искат развитие, искат нещо повече за себе си, искат да постигат целите си. Жадни са за успех. На другия тип хора – така им е добре. Няма лошо и двата типа хора са постоянни в техните избори. За това и резултатите в живота на всички хора са различни.

На скоро един познат ми каза: „Ама Гълбачев в Мрежовия бизнес аз трябва да съм постоянен“. Погледнах го и му казах: „Та ти всеки ден постоянно ходиш на работа. Там да не би да не си постоянен?“

Искам да споделя няколко цитата за постоянството.

„Нищо на този свят не може да замени постоянството. Талантът не е способен. Нищо не е по-типично от неуспял човек с талант. Геният също не може. Невъзнаграденият гений е мит. Образованието не може. Светът е пълен с образовани нещастници. Постоянството и насочеността сами по себе си са всемогъщи“, Калвин Кулидж

 „Страст, постоянство и потене правят непобедима комбинация за успех“, Наполеон Хил.

Запомнете – Капката дълбае камъка не със сила а с постоянство.

 

бутони към социални мрежи

65 thoughts on “ПОСТОЯНСТВОТО – ТАЙНАТА НА УСПЕХА

Вашият коментар