ПЕРФЕКТНАТА КАРИЕРА

Задавали ли сте си въпроса: „Каква би била перфектната кариера за вас“? Какво за вас ще означава да имате такава кариера или професия? В много от разговорите, които съм имал по най-различни бизнес семинари, когато питам хората, каква би била тяхната перфектна кариера, тази на мечтите им, общо взето повечето изброяват едни и същи неща, които искам да споделя с вас. Неща, които за мен обединяват в едно – ПЕРФЕКТНАТА КАРИЕРА!

БЕЗ РАБОТНО ВРЕМЕ

Да нямаш работно време. Иначе казано да работиш, когато искаш, от където искаш, ако искаш, защото го искаш. Да не ставаш по аларма всяка сутрин. За мен това е най-глупавото изобретение на света – алармата. Според мен човек трябва да стане от сън като се наспи, а не защото ТРЯБВА да стане.

Работното време и заплатата са капаните, които за съжаление държат много хора разорени. Това е капан от който човек задължително трябва да излезе ако иска да постигне ПРОСПЕРИТЕТ.

Да управляваш не времето, а живота си. Как бихте се чувствали ако нямате работно време? Ако времето, което да отделите за да работите го определяте вие? Със сигурност това е мечта на много хора. Истината е, че и за мен беше мечта, докато не работех здраво за да я осъществя и да я превърна в реалност. Но не забравяйте нещо много важно ако за някой човек едно нещо е мечта, за друг е начин на живот.

БЕЗ РАБОТНО МЯСТО

Без работно място звучи повече от прекрасно. Представяте ли си да може да работите от което и да е място на света. Кеф ти от плажа, от планината, от уютния ти дом, докато пътуваш някъде, докато живееш 2 месеца на морето и си избрал офиса ти да е там. Дали би ви харесало да не пътувате по час, два в задръставнията по път към офиса, където цял ден сте затворени. Ако сте динамичен човек, като мен, който обича да пътува, това със сигурност ще ви е от голям плюс. Офиса да ти е там, където си ти, или по-скоро там, където ти ИСКАШ да бъдеш, а не където ТРЯБВА да бъдеш.

БЕЗ ШЕФ

Мечтата на 95% от хората в света – ДА НЯМАШ ШЕФ!!! Такава беше и моята мечта. Аз съм един от хората, които имат сериозна алергия към шефове. Закъснееш 5 минути и те гледа на криво цял ден, тръгнеш си 5 минути по-рано и все едно света е свършил. Със сигурност много хора не искат да имат шефове. Искат шефа да е един – този, който виждате в огледалото. Няма как тази точка да не е част от перфектната кариера. Да бъдеш шеф на себе си понякога е доста трудно. Особено да разберем, че е добре да сме си строгите шефове, които да изискват от нас ние да работим за нашите цели и мечти. Разберте нещо много важно – Работата на твоя шеф не е да те направи богат. Това е твоя работа!

БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ В ДОХОДА

Да нямаш лимит на доходите си това е истинска красота за всяка кариера. Нямам нищо против ходенето на работа за заплата, но замислете се ако взимате 1000 лв. заплата и не ви стигат обикновено човек търси допълнителна работа. Да речем, че има време и се хваща на половин работен ден някъде за още 500 лв. супер! Само, че ние имаме в денонощието 24 часа, от които Х време отделяме за работа. Ако искаме да имаме още доход трябва да отделяме повече време. Как да стане, когато имаме лимит на времето, в което можем да отидем на работа? Няма как да работим 42 часа в денонощието нали така? Тоест ВИНАГИ, след като имаме ТАВАН на времето, което да отидем на РАБОТА винаги, абсолютно винаги ще имаме таван на нашата ЗАПЛАТА. Може да е 1000 лв., може да е 5000 лв. но ТАВАН ще имаш винаги!

От този капан можем да излезем като използваме – Лостова система (LEVERAGE). Което означава ние да имаме актив, който да генерира оборот, който да ни носи доход. Най-честия пример за актив е апартамент под наем. Има ли значние, колко апартамента ще даваш под наем? Може да имаш два, може да имаш и сто… НЯМАШ ОГРАНИЧЕНИЕ!

Да имаш актив е супер, но актив човек може да има по три начина – да го купи (ако има капитал), да го наследи (богати родители) или да го ИЗГРАДИ от нулата! Това, което как аз така и много други хора вече правим и берем постепенно плодовете на своя труд.

В ОБОБЩЕНИЕ

Перфектната кариера със сигурност обобщава всички тези неща, които изброихме. Ето защо аз избрах да стана МЛМ Предприемач и да разивам този бизнес. Той дава на човек, не веднага, но във времето всички тези блага плюс още много много други. Не казвам, че другите кариери или това, което работи човек не е добре и т.н. но в повечето работи, бизнеси и кариери човек ще се лишава от някое от изброените по-горе неща. Няма да има този баланс. За мен формулата на успеха, щастието и просперитета е човек да има трите най-важни ресурса накуп в ИЗОБИЛИЕ – ЗДРАВЕ + ПАРИ + ВРЕМЕ!

бутон за споделяне

23 thoughts on “ПЕРФЕКТНАТА КАРИЕРА

Вашият коментар