4 ТЕХНИКИ ЗА СПРАВЯНЕ С НЕГАТИВНИТЕ МИСЛИ

Негативните мисли могат да имат катастрофални последници не само за професионалния, но и за личния ни живот. На всеки 24 часа през нашето съзнание преминават над 60 000 мисли. Голяма част от тях са негативни. Ако ние не даваме на съзнанието си градивни мисли, то така или иначе ще черпи мисли, а в повечето случаи те са НЕГАТИВНИ!

Всичко започва с нашите мисли, те провокират нашите действия, а те водят до резултата Х. Следователно добре е да работим с нашите мисли във нашата вътрешна фитнес зала – нашето съзнание.

Негативните мисли за като плевенето на градина. Ако ти не се грижиш за нея после ще стане страшно. Не позволявайте на подобни мисли да правят гнездо във вашето съзнание. Да всички имаме такива мисли и никой не прави изключение, но именно за това има 4 основни техники за справяне с негативните мисли!

 

 1. ТЕХНИКА НА ПРЕСИЧАНЕ

Моментално щом усетите, че негативна мисъл минава през съзнанието ви веднага я пресечете, като започнете да мислите за нещо коренно различно и противоположно. Не спорете с тази мисъл, не се извинявайте, не се защитавайте, не я анализирайте, не се съпротивлявайте срещу нея… просто я ПРЕСЕЧЕТЕ незабавно. Ключовия момент е да го направите още в мига щом разпознаете такава мисъл.

2. ТЕХНИКА НА НАБЛЮДЕНИЕТО 

Техниката на наблюдението изисква от нас ние да квалифицираме една негативна мисъл като такава. „Какво става вътре в мен? Охоо май усещам негативна мисъл“. Много е важно тук да не се хванете в капана. Искам да разберете нещо много ама много важно – негативните мисли ви влияят, само ако реагирате на тях. Ако ти не рагираш на негативна мисъл, тя няма сила над теб. Негативните мисли са като пиявиците – те се хранят с енергията, кояти ние им даваме. Нашата реакция им дава сила, но ако не реагираме те нямат виляние над нас.

Когато усетите негативна мисъл само я наблюдавайте. Не правете нищо. Дишайте и я наблюдавайте как тя ще отмине от вашето съзнание. Повтаряйте си докато я наблюдавате: „Това е само негативна мисъл, това е само една малка негативна мисъл“.

3. ТЕХНИКА НА ПРЕУВЕЛИЧЕНИЕТО

Всяка негативна мисъл, която я преувеличите до нелепост тя губи силата си. Ключът е в нелепостта. Ако преувеличите негативната мисъл малко, тя все още има сила, но ако я направите нелепа вие отнемате нейната сила. Доведете я до абсурд.

Ето един пример – През главата ви минава мислъл:“Не ме бива в продажбите“. Преувеличете тази мисъл до нелепост. Кажете си: „Да не ме бива в продажбите. В резултат на това ще остана без работа, няма да имам доходи. Няма да мога да си плащам наема на квартирата. Няма да имам пари да си купя храна. В резултат на това ще гладувам, ще отслабна превръщайки се в едно малко човече подскачащо по улиците и викайки: „Аз съм малко гладно човеченце приличащо на малка точица, защото гладувам“….. Звучи нелепо, нали?

4. НЕУТРАЛИЗИРАНЕ НА НЕГАТИВНАТА МИСЪЛ, ДО НЕЙНАТА ПЪЛНА ПРОТИВОПОЛОЖНОСТ

Ако примерно ви мине мисъл: „Ще изгубя работата си“ – неутрализирайте я с нейната пълна противоположност. „Не си познала. Не само, че няма да загубя работата си, но ще стана експерт и професионалист в нея. Ще се справя блестящо и ще имам изумителен успех!“

Тайната на тази техника е много проста. Умът може да произвежда в един и същи момент само по една мисъл. За това заменяйки негативната мисъл с нейната пълна противоположност вие отнемата нейната сила и тя няма власт над вас.

Следващия път, когато хванете негативна мислъл в съзнанието си използвайте някоя от тези 4 техники и сами ще се уверите в резултата. Превърнете тези 4 техники като част от вас, нека те ви станат навик  и не позволявайте на негативните мисли да ви дърпат конците и да ръководят живота ви. Тренирайте тези техники докато го усвоите до съвършенство.

 

spodelime

892 thoughts on “4 ТЕХНИКИ ЗА СПРАВЯНЕ С НЕГАТИВНИТЕ МИСЛИ

 1. Today, I went to the beach front with my kids.
  I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter
  and said „You can hear the ocean if you put this to your ear.“ She put the shell to her ear and screamed.
  There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She
  never wants to go back! LoL I know this is totally off
  topic but I had to tell someone!

Вашият коментар