ВРАГОВЕТЕ НА УСПЕХА

Успеха има много врагове под всякаква форма и вид. Най-често враговете на успеха са вътре в нас самите. Знаем ли или само си мислим, че знаем? Мислим или вярваме в това, което ни устройва? Обективната гледна точка е ценно качество, което се гради с години, житейски опит и най-вече желание да отстъпиш от егото си. Много често поради това се въртим в кръг без да имаме изход.

Често изтъкваме причини и оправдания, защо не сме постигнали нещо, носим ги със себе си, вадим като силни карти от тестето за да покажем, защо не сме успели в нещо. Искам да споделя някои от основните врагове на успеха, които със сигурност не ни носят нищо градивно.

  1. Негативно мислене – Негативните мисли, които често минават през главата ни са като плевели в градината. Ако не ги почистваме ще стане страшно. Нашето съзнание така или иначе се храни с мисли. Над 60 000 мисли за 24 часа минават през нашата глава без значение дали искаме или не. Нашето съзнание се храни с мисли. Въпроса е ние да му подаваме градивни мисли. Няма нищо лошо в това да ви минават негативни мисли през главата ви. Просто следващия път се вгледайте в мислите си, които ви минават и ако там има негативни просто ги наблюдавайте и ги изкоренете още в зародиш. Запомнете негативните мисли, няма как да ви донесат позитивен живот!!!
  2.  Не поемане на отговорност – Това е една от основните причини ние да стоим на едно място. Когато се провалим в нещо търсим вината в комшията, мъжа си, жена си, шефа, приятелите си…… Когато успеем казваме: „Аз успях!“, но иначе винаги търсим оправдания в нещо друго извън нас. Поемането на отговорност за нашите действия и бездействия е в основата на всичко. Запомнете, че дори бездействието ви е вид действие и трябва да поемете отговорност за него, а не само да мрънкаме и да сочим с пръст как всичко е срещу нас и как нищо не се получава като хората.
  3. Съмнение – Съмнението винаги се прокрадва при нас особено, когато трябва да направим нещо ново, непознато. Започват капки пот да избиват по челото ни, минават ни въпроси като: „Дали ще се справя?“, „Дали това е за мен?“, „Ами ако не успея?“ Често подвластни на тези въпроси оставяме съмнението да вземе връх над нас и да бъде наш Господар! Има едно универсално лекарство за съмненията и то е действие. Съмненията се лекуват с действия! Дали нещо е за теб или не може да разбереш като започнеш да го правиш. Ако достатъчно силно искаш нещо, съмнението дори да го има то ще изчезне. Ако не искаш нещо толкова силно, съмненията ще са като масло в огъня и никога няма да направиш следващата крачка.
  4. Страх – Той има много лица. Страха е нещо, което изпитваме не сега в момента а в бъдещето. Нас не ни е страх сега да започнем новия бизнес проект. Страх ни е в бъдещето ако се провалим. Страха е нещо, което от детските години до сега се вкоренява в нас. Човек се ражда само с два страха – страх от силен шум и страх от високо. Всички други страхове са продобити с времето на нашето съществуване. Не позволявайте страха да ви води на каишка и да определя вашето бъдеще. Ако те е страх да направиш нещо точно това нещо трябва да правиш ВСЕКИ ДЕН! Всеки ден прави по нещо от което те е страх и с времето този страх ще изчезне. Страха ви поставя окови, които всеки един от вас е изградил сам във времето за себе си.

Разбира се враговете на успеха са много, могат още много неща и точки да се опишат за това, защо и как не посигаме искания от нас резултат и успех. Реални никой не ни е длъжен за нищо. Всичко започва с нашите мисли, вярвания и уебждения. Ако нямате желание да промените нещо в себе си имате гарнтиран неуспех. За да бъдем още по-успешни ние трябва да се превърнем в различен човек. Човек с други мисли, навици, вярвания и убеждения. Жертвайте човека, който сте сега в този, в който искате да се превърнете. Радвайте се на пътя към целта, защото той е изпълнен с израстване. Не забравяй, че нещо ще порасне от това, през, което преминаваш сега и това ще бъдеш ТИ!!!

бутон за сайт

66 thoughts on “ВРАГОВЕТЕ НА УСПЕХА

Вашият коментар