ПРЕГЪРНИ ПРОВАЛА

Страхуваме се от провала в бъдещето, обвиняваме се за грешките в миналото и… спираме да живеем, спираме да опитваме, спираме да вярваме! Изпадаме в посредственост и сивота!

А неуспехът е просто стъпка към целта. Неуспехът е наш учител. Нашият компас към върха. Провалът е урок, който трябва да усвоим, защото ако не го направим той ще дойде отново! Серията от уроци на живота не спира! От този учебен час не може да избягаш! Едни от най-великите личности в света са именно такива, защото са минали през най-много провали и ситуации. Те са използвали тези провали като трамплин от който да отскочат и да тръгнат към върха.

Всъщност замислете се, колко силно искате даден успех? През, какво сте готови да преминете за да постигнете целта си? Готови ли сте да понесете болката от поредния провал, който ще срещнете по пътя към тази цел? Колко голяма е вашата цел? Да никога не е приятно да се спънеш, да се провалиш, да постигнеш неуспех. Боли те знам, поне спечели нещо от това. Имаш два варианта пред себе си – Или да спечелиш нещо от тази болка и да се надигнеш, или да се откажеш и да оставиш да те боли завинаги непостигайки своята цел.

Това, което виждам е че повечето хора не се провалят, а се предават! Вдигат бялото знаме и падат пред поредната ситуация, която имат на пътя си. Виждали сме всички как едно бебе започва да прохожда. Първо пълзи, после става, пада на дупето, пак става, прави няколко крачки плахо, после пак пада, пак става… и така докато се научи да ходи стабилно. Не съм чувал някое бебе, което е паднало в поредния си опит да проходи да каже:“Ходенето не е за мен, ще пълзя цял живот!“  Звучи смешно нали?

Защо тогава, когато станем зрели хора, падаме пред поредната ситуация и оставаме долу? Искаме да пълзим до края на живота си, или искаме да ходим и да тичаме към мечтите си? Ако искаш да имаш нещо, което никога не си имал, ще трябва да направиш неща, които никога не си правил! Ще ти се наложи да падаш по пътя. При повечето хора страха от провал и болката, която ще изпитат е много по-голяма пречка да не направят крачка към целта, отколкото гладът им за успех, който имат.

Както казва героят на Силвестър Сталоун, Роки: „Животът не е само слънце и дъги, то понякога е едно гадно и сиво място и ще те повали на земята ако му позволиш. Никой не удря по-силно от живота. Но не е важно, колко силно те удрят, а колко удара може да поемеш, да се изправиш и да продължиш напред. Така се побеждава! Ако искаш нещо иди и го вземи, но не да сочиш с пръст другите, че заради тях не си станал това, което си искал. Страхливците правят така, а ти не си такъв. Ти си по-добър!“

Мислим си, че много неща стоят между нас и успеха – обстоятелства, хора, пари… Но истината е, че само едно нещо ни пречи да стигнем там, където искаме – и това сме самите ние!

Най-голямата победа не е да превъзмогнеш пречките, които животът поставя на пътя ти. Най-голямата победа е да превъзмогнеш себе си, собственото си его, собственото си недоверие, собствения си песимизъм.

Бори се за това, което искаш за да може един ден да кажеш: “ИСКАХ И ИМАМ!“

 

Информация за бизнеса, който развивам: www.leverage21.org/galbachev

бутони към социални мрежи

146 thoughts on “ПРЕГЪРНИ ПРОВАЛА

Вашият коментар