НОВИТЕ ПРАВИЛА НА ИГРАТА

Струвало ли ви се е някога, че се намирате в задънена улица, въпреки, че изпълнявате всички правила. Работите все повече часове, изпълнявайки указанията на шефа си, спазвайки всички правила на фирмата, очаквайки всяка година повишение. Опитвате се да спестите пари в своя бюджет, но нещо все не се получава!

Повечето хора си мислят, че работят по доказана система за постигнае на финансов успех, но все пак вие сами усещате, че нещо не е както трява! Старото правило и системата, която преди даваше резултат и много хора я следваха вече не работи и постепенно се разрушава. Предприемате всичко за да измените ситуацията, но все не успявате. Какво е решението? Да напуснете работа? Даже и не ви се мисли! Та повечето хора живеят от заплата до заплата. Опитвате се да създадете финансова сигурност, но това така и не се случва. В крайна сметка, до къде ви доведе следването на правилата?

Светът се променя по-бързо от всякога. Това, което преди отнемаше десетилетия сега се случва за години, дори за месеци. Ситуацията днес е вследсвие на илюзията на много хора, че е най-добре да имаш „сигурна работа“ до края на живота си. Все по-често се случва човек да загуби работата си, да получава по-малко заплащане или като цяло да сменя няколко работни места за година. Хората работят все повече за все по-малко пари, което води до тотална липса на време и свобода. Животът се превърна в постоянен стрес още с алармата в 6:20 сутринта! Всичко това се засилва и дори шефа ви да ви е приятел и да ви обича много, не се знае, няма ли да ви освободи някой слънчев ден.

Нещо със сигурност не е както трябва след като в понеделник сутрин риска от сърдечни удари се засилва с 35%! Технологиите постоянно се развиват и стабилността на работното място намалява.

Живеем в най-добрите времена на човечеството и все още има хора, които стоят на едно място и се оплакват, чакайки някой друг да оправи живота им.  Питам всеки, който се оплаква от стария си модел на живот, защо не го напуснеш? Виж всички тези възможности около теб. След като всичко в живота ни се върти около нашата работа и начина по който изкарваме парите си, много хора се питат: „Трябва да има по-добър начин?“

Благодарение на развитието на технологиите все повече професии днес изчезват, за сметка на това се появяват нови такива. Днес предизвикателството пред света не е как да изкарваме пари, а какво ще се случи с всички тези хора, които остават без работа?

Индустриалната ера приключи. Тя умря и вече практически изчезна! Правилата, които важаха преди години днес все повече не работят в информационната ера. За това да учиш за да си намериш „сигурна работа“ на заплата 45 години с цел пенсия е модел на индустриалната ера, който днес все повече не работи.

сподели ме

Вашият коментар