НАЙ-ПРЕКРАСНАТА ГРАДИНА

Тази градина символизира нашия ум. Ако се грижиш за ума си, ако го подхранваш и обработваш, така, както плодородна богата градина, той ще разцъфти и ще надмине очакванията ти. Но ако оставиш да израснат бурени – никога няма да постигнеш трайна хармония и просперитет.

Нека ви задам един въпрос. Ако имате градина и аз дойда и разхвърлям отровни отпадъци върху прекрасните ви рози и петунии няма да ви стане никак приятно, нали така? Добрите градинари бдят над градината си като зорки пазачи и не позволяват на нищо да я замърсява. Въпреки това всеки ден много хора внасят токсични отпадъци в плодородната градината на ума си: тревоги, грижи, размишления за миналото, оправдания, влизат в ролята на жертва и мислят, че някой им е длъжен за нещо. Страхове, които сами си измислят, които опустошават вътрешния им свят. Тревогата блокира силата на ума и изцежда максимално енергията му.

За да живеем всички ние живота си, по най-пълноценния начин е добре да се грижим за градината си и да пускаме само най-добрата и ценна информация. Тази, която ни движи напред и ни помага да надградим самите себе си. Истината е, че не може да си позволиш лукса да подхранваш в съзнанието си дори едничка негативна мисъл. Най-щастливите и най-удовлетворените хора на света не са устроени по-различено от теб или от мен. Всички сме създадени от един и същ вселенски източник. Онези, които разпалват пламъка на човешкия си потенциал и действително се наслаждават на магията на живота постъпват различно от хората, чиито живот е обикновен. На първо място сред нещата, които правят е, че възприемат позитивен начин на мислене за своя свят и всичко, което е в него.

През един ден в ума на човек минават обикновено към 60 000 мисли!!! Но най-удивителното е, че 25% от тези мисли са същите, които са минали и през предишния ден! Това е тиранията на затворения ум. Хората, които си мислят едни и същи мисли всеки ден, предимно негативни са изградили лоши умствени навици. Вместо да се вгледат в хубавите неща в живота си и да се стремят да ги направят още по-хубави те остават в плен на миналото си. Някои се тревожат за провалили се връзки или за проблеми в работата. Други са нещо минало в детството им. Трети се измъчват за още по-дребнави неща, като за това, колко не любезна е била продавачката в магазина. Хората, които използват ума си по този начин позволяват на тревогата да открадне от тях жизнената им сила. Голяма част от хората не разбират, че управлението на ума е най-важната част от управлението на живота!

Ние не може да управляваме мнението, движението или настроението на хората около нас. Но със сигурност можем да управляваме отношението си към тези събития. Така както тренираме във фитнеса за мускулите на ръцете и краката си, така е добре да тренираме и в нашата вътрешна умствена фитнес зала. Каквото и да ти се случи в живота, само ти имаш силата и способността да избереш как ще реагираш на него. Когато си създадеш навик да търсиш позитивното във всички обстоятелства, тогава животът ти ще се издигне до други по-високи измерения. Това е един от природните ЗАКОНИ!

Външният ти свят отразява състоянието на вътрешния ти свят. Като контролираш мислите си и реакциите си към събитията в своя живот, започваш да контролираш и съдбата си. Умът е прекрасен слуга, но ужасен господар. Уинстън Чърчил казва: „Цената на величието е да поемеш контрол върху всяка своя мисъл.“ Умът е като тялото – не може да оцелее ако го храниш само с гадна и безвкусна храна.

 

споделяне в социални мрежи

438 thoughts on “НАЙ-ПРЕКРАСНАТА ГРАДИНА

Вашият коментар