КАК ДА ПРЕВЪРНЕМ „НЕ-ТА“ В „ДА-ТА“?

Това е един от най-често задаваните въпроси, които ние самите понякога задаваме на себе си. НЕ – та в живота ни най-общо казано са всички онези негативни неща или ситуации, които сме имали във всеки аспект на живота ни – личен, професионален, бизнес, отношения и т.н.

Истината е, че неуспехите ни са болезнени, но неизбежна част от пътя към растежа. Ако подходим към уроците на провалите, ще открием възможности, които сме смятали за невъзможни. Ние сами правим избора за Не-та и Да-та и едно „Не“ в живота ни, колко голяма сила и тежест да има.

Всяка негативна ситуация, която ние я виждаме като проблем по пътя към целта ни е просто ситуация и ние сами понякога я определяме като супер голям проблем и допълнително и даваме сила и енергия и тя започва да расте! Понякога от една просто ситуация ние сме склонни да направим световен проблем. Как го правим? Еми като вкарваме допълнително мисли и енергия в нея, колко голям и неразрешим проблем е това за нас.

Когато се сблъскаме с такава ситуация най-добре можем да преминем през нея като си задаваме въпроси на нашия мозък. Когато ние задаваме въпроси караме мозъка ни да мисли и да намира решение (или иначе казано да превърне това “НЕ“ в „ДА“). Каквато и ситуация да имате задайте си въпроса: „Как?“

Ето някои примери:

  • Нямам пари – Как мога да имам повече пари?
  • Не ми харесва работата – Каква работа мога да върша, която ми харесва?
  • Нямам време – Как мога да имам повече време?

Могат да се изредят много подобни въпроси. Но, когато ти си зададеш въпроса „КАК?“ – Ти караш мозъка ти да търси отговори на този въпрос. Ако си казваш: „Аз никога няма да имам повече пари“, „Аз никога няма да постигна мечтите си“ и т.н. ти блокираш мозъка и съзнанието си да търсят отговори на тези въпроси. Когато си задаваш въпроса: „Как мога да имам….да бъда, да направя, да стана и т.н.“ ти задействаш на максимум твоя мозък и съзнание да търси отговор. Поставяш си вече цел, активираш твоята РАС система в мозъка си, фокусираш се и действаш в тази посока.

Няма път към успеха, който да е права само нагоре. Пътя на успеха, какъвто и да е той има цена! Цена, която човек трябва да плати. Понякога тя е свързана с това да работиш за целите си, въпреки, че днес те боли главата. Защото, когато пак днес те болеше главата ти беше на работа заради шефа си и заплатата си. Няма една причина поради, която да не направиш следващата крачка към целта си.

Един спортист плаща цената за това да е шампион – лишения, спортен и хранителен режим, лагери, докато може би през това време приятелите му пият в някоя кръчма или дискотека. Но успеха има цена! Понякога Съдбата, Вселената, Господ или който и в каквото вярвате ни праща ситуации в живота ни за да ни провери до колко силно искаме нашата цел, до къде сме готови да стигнем, какво сме готови да направим за да я имаме и да я постигнем!

Просто, когато следващият път ви излезе ситуация пред вас, която мислите за негативна, вижте какво може да научите от нея и си задайте въпроса: „Как мога да се справя по-добре?“ Мозъка ще ви намери редица отговори. Просто си задавайте въпроса всеки ден – сутрин, обеди  вечер. Когато следващия път имате подобна негативна ситуация на пътя си, запомнете, че някой (Съдбата, Господ, Вселената) ви изпитва до колко силно искате вашата цел и мечта? До къде сте готови да стигнете? Какво сте готови да направите за да се превърнете в човека способен да реализира тази своя цел и мечта!

споделяне на връзка

2 thoughts on “КАК ДА ПРЕВЪРНЕМ „НЕ-ТА“ В „ДА-ТА“?

Вашият коментар