КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩА МЛМ КОМПАНИЯ?

Първо и много важно е да сме на ясно с това, какво е легален Мрежов маркетинг и какво не. Тъй като възможността за развитие и докарване на сигурни и стабилни доходи е наистина впечатляваща тази индустрия привлича и известен брой мошеници търсещи “ на живота лекото и на хляба мекото.“

Различни незаконни пирамиди правят всичко възможно да се вкарат под шапката на легалния Мрежов маркетинг. Много е важно да знаете разликите между мошеническа схема и легалния МЛМ бизнес.

Тук ще се спра на два основни аспекта, които са от съществено значение.

  1. Производство на продукт – Има ли дадената компания продукти, които да генерират оборот от лично потребление? Най – различни мошенически схеми си измислят продукт, от който никой няма нужда само и само да кажат: „Ние имаме този продукт и сме легална МЛМ компания.“ Легалната мрежова компания има собствено производство на дадени продукти (например – продукти за лична хигиена и здраве).
  2. Компенсационен план – Как дадената компания изплаща бонусите на своите партньори? Много е важно да знаете, че истинска МЛМ компания плаща върху реално сформиран оборот на хората от целия екип. Пирамидите плащат комисионна за привлечен и записан човек!!! Ще ви кажа каква е разликата – първо при пирамидата ти си длъжен да записваш всеки месец хора за да печелиш комисионни от тях. Ако 2-3 месеца нямаш записан човек паричния бонус ще ти е точно нула лева. МЛМ компаниите не се интересуват колко човека имаш в екипа си. Важен е оборота на месец, който ти и екипа ти реализирате ЗАЕДНО!

ИЗБОР НА МРЕЖОВА КОМПАНИЯ

Знаете ли, защо това е най-развиващата се и най-великата индустрия в света? Нека ви кажа. Най-големите бизнеси в света са на база мрежа – мрежа от заведения, мрежа от бензиностанции, мрежа от хотели, мрежа от клиенти (както са мобилните оператори) и т.н.

Ние винаги сме били и ще бъдем част от някоя търговска мрежа така или иначе. Компанията към която се присъединявате играе изключително важна роля за вашия успех. Има два въпроса, които е необходимо да си зададете за да разберете дали дадената компания е подходяща за вас.

  1. Ако стартирате с цел да правите бизнес модела – Как е разпределен маркетинг плана като нива. Дали е добре балансиран? Имате ли таргет на месец и какъв е той? Имате ли лимит на хората, които могат да бъдат във вашия екип в ширина и дълбочина?
  2. Вие до сега ползвате ли този вид продукти, които компанията произвежда без още да сте станали партньори? Ако компанията произвежда продукти за здраве и красота ясно е, че с нея или без нея то ние пак сме били, сме и ще бъдем винаги клиенти на подобен род консумативи. Това е много важно. Задайте си въпроса – Аз бих ли бил доволен ВИП клиент на компанията използвайки пак тези продукти, които тя произвежда на заводска цена? Бъдете честни със себе си. Движеща сила на Мрежовия маркетинг са ентусиазмът и личните истории на свързаните с него хора.

Две от нещата, които ще ви питат хората, са дали продуктите са добри и как вие се чувствате след като ги употребявате. Каква е вашата лична история?Ако не може да отговорите ентусиазирано с „да“ или да разкажете някоя ваша случка с продуктите и действието им , тези хора едва ли ще станат част от екипа ви.

ДРУГИ ОСОБЕНОСТИ ПРИ ИЗБОРА НА КОМПАНИЯ

  • Продуктите консумативи ли са? – Това е много важно за вашето бъдещо развитие. Продукти за здраве и красота като шампоани, паста за зъби, витамини и хранителни добавки вършат много по-добра работа от продукти, които са не – консумативи. Представете си компания предлагаща косачки за трева. Няма лошо, но там ще трябва да търсите определена таргет група хора, защото ако човек няма къща или вила с ливада, то тогава, какво ще коси? Докато продукти, които са консумативи като горе изброените използва всеки човек на света. Консуматива е продукт, който генерира ежедневен оборот.
  • Продуктите, които дадената компания предлага и произвежда, какви месечни обороти е възможно да правят? Това е важен въпрос, защото голяма част от хората е важно какво лично потребление биха правили лично за себе си като доволни ВИП клиенти на компанията. Пак ще ви дам пример с компания, която произвежда продукти, които не са консумативи. Например компания Х произвежда слънчеви очила. Супер, колко пъти на месец ще си купите слънчеви очила?Всеки месец ли ще си купувате? Ето това е голямата разлика.

Доказано е, че Мрежовия маркетинг и бизнесът на 21 век. Има много факти на тази тема. Над 60 000 души на ден стават част от някоя мрежова компания в света. Между 4 и 6 човека на седмица са самоизградили се милионери от тази индустрия.

Създай своята история на успеха. Бъди личен пример за успех и изгради своята финансова свобода. Запомни твоят успех тук помага на много хора, а провалът не помага на никой. Само ти си причината за твоите успехи или неуспехи. Напиши своята история на със страст, доверие и отговорност!

сподели ме

Вашият коментар