7 ТАЙНИ ЗА УСПЕШЕН МЛМ БИЗНЕС

Изграждането на успешен бизнес е винаги трудно.Особено ако е традиционен бизнес с цялата конкуренция и инвестиции това е определено трудна задача.

Не случайно 9 от 10 фирми фалират през първите 5 години от създаването си, а тези, които минат границата от 5 години отново 9 от 10 фалират през следващите 5 години. Оказва се, че статистически дали бизнеса би ти бил поне малко стабилен са ти нужни 10 години да устоиш на пазара, на бурите и катаклизмите, които най-вероятно ще имаш.

Много популярно в момента е бизнес от дома. Звучи супер, нали? Определено е така, но си има своите тънкости и моменти. Много хора искат лесно да постигнат целта си. От опит знам, че лесен успех няма. Всеки успех има цена и човек трябва да е готов да я плати.

Има много видове бизнес, които човек може да започне от дома си. Този с който аз съм запознат е Мрежовия бизнес и искам да споделя 7 тайни за успех.

1.ТРИ СТЪЛБА НА ВЯРАТА – Съществуват три стълба на вярата, които са от изключително значение за твоя успех в мрежовия бизнес!

  • Първо – Вярата в индустрията. Ти наистина ли вярваш, че това е индустрията чрез, която ти може да постигнеш целите си? Ако в началото не вярваш в нея, това може да се промени. За тази цел чети книги за индустрията на мрежовия бизнес, срещай се с хора лидери с резултат и черпи знания от тях. Така ще започнеш да изграждаш вяра в индустрията.
  • Второ – Вярата в компанията. Ти наистина ли вярваш, че точно с тази компания с която си партнираш ще постигнеш успех? Дори да не вярваш много в началото това може да се промени. Просто започни да се срещаш с успешни хора от компанията, черпи знания от твоите лидери на екипа, ходи на мероприятия на компанията за да изградиш вярата, че това е точната компания за теб.
  • Трето – Вярата в себе си. Ако ти не вярваш в себе си, няма значение, кой друг вярва в теб. За тази цел – действай, обучавай се като малко дете, бъди гладен и жаден за нови знания и прилагай наученото на практика за да видиш и първите си резултати. Изгради основите на своя успешен бизнес вътре в теб. Вкопай ги здраво, както се строи един небостъргач за да няма нищо, което да разклати този стълб. Това е най-важния от трите стълба. Няма значение, колко е успешна компанията, няма значение, колко е успешна индустрията. Няма никакво значение от първите два стъбла ако ти не вярваш в себе си! За това работи със себе си!

2. ДИСЦИПЛИНА – Това е изключително важно качество, което ще те води напред към нови победи. Бъди войн, бъди лидер, бъди строгия шеф, който виждаш в огледалото и който ти е дал задачи за деня, които ти да изпълниш за да направиш поредната успешна крачка към твоята цел. Винаги давай приоритет на целите си, давай приоритет на бизнеса си. Дисциплинирай ума си, действията си и скоро ще имаш навици, които никой не може да ти отнеме. Навици, които ще те направят човек с успешна история.

3. ВЗЕМИ РЕШЕНИЕ –Каквото и да става вземи РЕШЕНИЕ за успех. Ти тръгваш нагоре към върха и няма да се обръщаш и да тръгваш назад! Не случайно очите са ни отпред на главата. Пътя е само напред и нагоре. Вземи решение, че ще действаш и няма да се разфокусираш по пътя. Бъди като кон с капаци и не поглеждай на страни от пътя. Ако вземеш решение и започнеш да се изкачваш нагоре, няма да има какво да те спре. Ако не си взел подобно решение и най-малкото камъче по пътя, ще ти се стори като изкачването на Еверест! Изгори мостовете и дай воля на мечтите си. Днес много хора не успяват, защото имат план А, план В, план С, план D, план E, план F, план H и т.н. Вземи решение да станеш професионалист и действай с глад и жажда за успех!

4. ЗАОБИКОЛИ СЕ С УСПЕШНИ ХОРА – Както обичам да казвам потопи се в марината на успеха. Заобиколи се с хора, които вече са постигнали целта, която искаш и ти. Виж и анализирай тези хора. Виж ги как мислят, как действат, как говорят по телефона. Изучи как назначават срещи, как провеждат срещи, как обучават екипа си, как търсят хора. Научи се как те развиват успешно бизнеса по интернет. Копирай на 100% техните действия и навици, начина им на обличане. Всичко това е важно за да се превърнеш и ти в човека, който заслужава целта, която искаш.

5. КАЖИ ДОВИЖДАНЕ НА ЗОНАТА СИ НА КОМФОРТ – Зоната ни на комфорт е чудесно място, но нищо не расте там. Излизай всеки ден от нея. Разширявай зоната си на комфорт и достигни нови хоризонти. Да знам, че да заговориш непознат и да вземеш нов контакт със сигурност може би ще заседне буца на гърлото ти. Знам, че да изучиш как да развиеш бизнеса и да пишеш с непознати хора във фейсбук може би ще ти е странно. Сигурен съм, че ще има много нови неща за теб и това е нормално, защото това е ново за теб начинание. Нов път, нов бизнес. Ние много пъти сме били извън зоната си на комфорт, но сме имали огромното желание да постигнем дадената цел и скоро тази наша некомфортна зона се превръща за нас в зона на комфорт.

6. ФОКУСИРАЙ СЕ И ИМАЙ ВИЗИЯ ЗА НЕЩО ГОЛЯМО – Постави си голяма цел, цел, която да те пали всеки ден. Когато ти имаш голяма цел, която да е като фар в далечината няма препятствие, което да те спре по пътя. Когато целта ти е голяма и дори да излезе препятствие на пътя ти, ако имаш голяма цел, това препятствие просто ще го прескочиш като на детска игра. Запомни, че твоят успех помага на много хора а провалът няма да помогне на никой!

7. ПРЕГЪРНИ ПРОВАЛА И ПРОДЪЛЖИ С ЕНТУСИАЗЪМ – Без значение, какъв бизнес ще започнете винаги ще имате провали в дадени моменти. Много е важно как вие реагирате на дадената ситуация. Ако вие я приемате като провал то така и ще бъде. Ако я приемате като урок, научете го и продължете към следващия. В Мрежовия маркетинг няма човек, който да се е родил да ви пречи. Няма човек, който да има мисия и цел вие да се провалите. Напротив вашите лидери в екипа искат много повече твоя успех, може би отколкото ти самия! Проучете и анализирайте най-великите и успешни хора в света и ще видите, колко пъти са се проваляли или са претърпявали неуспехи, но в крайна сметка са станали велики.

Тези, които са достатъчно луди за да смятат, че могат да променят света, обикновено са тези, които успяват!

spodelime.com

488 thoughts on “7 ТАЙНИ ЗА УСПЕШЕН МЛМ БИЗНЕС

Вашият коментар