КЪДЕ ИСКАШ ДА СТИГНЕШ?

Ще ви разкажа в началото една притча, която е много показателна.

Преди много, много години един момък, който бил тръгнал да търси късмета си и един стар мъдрец се засекли на един кръстопът.Момъкът попитал:

– По кой път да тръгна?

– Зависи, къде искаш да стигнеш? – отговорил мъдрецът

– Не зная – отговорил младежът

– В такъв случай няма значение по кой път ще тръгнеш.

Целта определя посоката.

Повечето хора някак си губят целта от фокус, пуснали са се в ежедневния сив коловоз и по-скоро чакат нещата да им се случат а не те сами да ги случват.Живеят с “Бих искал“, а се самозалъгват, че на истина искат!А живота си минава и година след година се чудим, защо не напредваме.Всяка година по Коледните празници си пожелаваме следващата година да бъде по-успешна а следващата година правим същите неща като предната е добре де, как тогава тя да бъде по-различна?

Целта трябва да е вашия фар.Трябва да ви пали!Да ставате сутрин жадни и гладни да постигнете целта си. Не говоря за цел от сорта на “да си платя тока този месец.“Говоря за онази голяма грандиозна цел, която имате. Замислете се ако парите не бяха проблем за вас, ако имахте 50, 60, 70 милиарда в същата къща или апартамент щяхте да живеете?Ако парите не бяха никакъв проблем за вас, същата кола ли щяхте да карате? Предполагам, че отговора е не и това ми показва, че вие имате мечти!Следвайте ги, не се спирайте пред нищо, защото вие сте Човекът а това са Вашите мечти!

Знаете ли, когато говоря с някое дете всички обичат спортни коли.Казват: “Като порасна ще карам Ферари, Бентли, Ламборджини…“Какво всъщност се получава, завършваме университет на около 25 намираме си някаква работа, да не е мечтаната ни професия или работа, но ни плащат добре и на този етап ни задоволява. После срещаме любовта на живота си, докато се усетим имаме едно дете и чакаме второ дете, сменили сме 1-2 работни места, които не са ни мечтаната работа, но ни плащат малко по-добре от предходната.Купуваме си кола, която е по-практична и си казваме: “Тази кола има място за детската седалка отзад и можем да си позволим вноските.“И така се примиряват с каквато и да е кола, каквото и да е жилище, каквато и да е работа…какъвто и да е живот на пълно отчаяние.

Живейте живота не мечтите си и никога не се примирявайте с нищо.Бъдете реалисти и искайте невъзможното!

споделяне на връзка

Вашият коментар