КНИГИТЕ ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ – СЪКРОВИЩНИЦА ОТ ЗНАНИЯ

Всички книги, което търсим като знания за личностно развитие, богатство, начин на мислене, промяна, просперитет са написани и стоят там на рафта в библиотеката или книжарницата и чакат да се потопиш в тях и да черпиш с пълни шепи.

Хора на всякаква възраст, пол и професии, които от мизерията са станали свръх богати и успешни са описали своите съдби, знания и начин как са го направили и ни го дават на готово.Книгите написани от тези хора ни дават един план, едни знания, които ние да придобием за да повишим качеството си на живот.

Разбира се важно е според мен след като прочетем, която и да било книга за успех, ние да я приложим на практика през нашата призма и гледна точка за да я усвоим още по-добре.След като знаем вече, че има такива книги, които могат да променят живота ни буквално, колко книги вие сте прочели за последния месец или за последните 90 дни?

Ето една малка формула.Ако четете по 10 страници на ден, то за един месец ще сте прочели цели 300 страници, което може да са 1,2 или 3 книги!А представяте ли си за една година?Знаете ли, колко много знания вие ще сте придобили и как ще се е изменил вашия мироглед?Защо повечето хора проклинат следствието и пренебрегват причината за техния резултат в живота?

Тези от вас, които искат да подобрят живота си и да вървят напред, книгите за личностно развитие са задължително четиво.Там ти лично разговаряш с автора, който я е написал и той ти дава знания на готово. Цялата стойност, която дават тези книги е изключително голяма и струва доста малко като цена. Единствената книга, която няма да ти помогне е непрочетената.Смятате, че струва скъпо в книжарницата? След известно време ще ви се наложи да платите тази цена в пъти повече заради знанията, които сте изпуснали.

Ако търсите по-добър живот ще трябва всеки ден да растете като личност.Ще трябва да инвестирате във вашия най-голям инструмент, който ви движи напред – вашия мозък.Ще трябва да го храните с качествена храна, която да задвижи процеса от мисли, нови действия и навици, които ще ви пратят в съвсем нова орбита на вашия живот.

Много хора предпочитат да гледат по телевизията каквото и да е там риалити шоу и поне за час, два да не мислят за своя живот на тихо отчаяние, за работата, която не обичат или дори мразят, за несигурното си бъдеще и постоянното мрънкане от тяхна страна за всичко.Ако добре осъзнаваш този процес и той не ти харесва в момента, но въпреки това не искаш да се промениш на такива хора аз не вярвам, че им е гаден живота.Това е техния личен ИЗБОР!Нека му се наслаждават.

Джим Рон е казал: “Бедните хора имат големи телевизори, богатите имат голяма библиотека.“ Дом лишен от книги прилича на тяло лишено от душа.Направете си вашата библиотека на успеха у вас, потопете се в този процес и четете поне по 1-2 книги на месец.Сами ще видите резултата след кратко време в начина ви на мислене и поглед върху света.Рей Бредбъри споделя: „Получих образованието си в библиотеката. При това напълно безплатно.“

бутони за споделяне

646 thoughts on “КНИГИТЕ ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ – СЪКРОВИЩНИЦА ОТ ЗНАНИЯ

Вашият коментар