ИЛЮЗИЯТА, ЧЕ ДОБРИТЕ ОЦЕНКИ В УЧИЛИЩЕ ЩЕ ВИ ОСИГУРЯТ УСПЕХА В ЖИВОТА

Преди 50 или 60 години може би е било така.Лъжата в днешни дни е, че ако изкарвате отлични оценки в училище и после като студенти то ще имате непременно успех в живота, бизнеса, работата и т.н.Този план както казах може би е бил актуален и е вършил работа преди много години, когато това е била възможността пред повечето хора, но не и днес.

Ако искате да успеете в днешни дни, трябва да усвоите навици и умения далеч от класните стаи и лекторските зали, които ще ви помогнат да вървите напред.Това е доказан факт независимо дали сте завършили висше образование или не.

В днешно време има хиляди истории в света как хора с няколко образования работят за такива с образование до 8 клас или със средно образование.Света се променя и за да сме в крак с него е добре и ние да се променяме.Все повече професии, които някога ги е имало сега изчезват.Професия като машинопист почти липсва вече и ако някой е завършил подобна професия и в момента тя не е актуална никъде и не може човек да продаде знанията и уменията си, какво прави?Единствения избор е да изучи нови навици и умения, които са актуални днес и които ще му носят резултати напред в живота.

Както изчезват професии така се появяват и нови такива.В днешно време в света на информацията човек може да бъде, какъвто си поиска, нужно е да усвои определените умения за това без значение дали в 5-ти клас е имал двойка по математика или история.Това няма нищо общо с реалния живот днес.

Не ме разбирайте погрешно, аз съм с две ръце за образованието и за това човек да учи и да се развива. Въпроса е това, което учим да е нашето, да го прилагаме, да действаме и това да е нашата мечтана професия или дейност.В днешно време има много вишисти, които не работят по специалността си, защото в повечето случаи не е добре платена.Човек отива и се хваща на някаква по-добре платена работа, защото като напълниш количката с хранителни продукти в някой магазин на касата няма да те питат с каква оценка са те оформили в осми клас или с какъв бал си завършил висшето си образование.

Мен лично училището и университета ме научиха на много неща, но основно ми създадоха навика да уча и да усвоявам навици и умения, които да ми бъдат ценни не само сега, но и за напред.Има много успели хора, които са финансово независими или дори милионери или милиардери, а нямат образование.Защо това е така?Ами защото в училище ни ни учат на навиците и уменията, които са ни необходими за да станем такива. Там най-често ни учат как да бъдем добри работници за някой.

Едни от най-успешните хора в света казват, че днес богатството е да инвестираме в знания за себе си и как да го придобием, защото, когато ние сме богати в главата си, то рано или късно физическото измерение на парите в портфейла или в банковата ни сметка ще се промени в пъти.Но ако ние не сме финансово грамотни и се сдобием с голяма сума пари то в 90% от случаите ще я загубим по някакъв начин.Има много примери за тото милионерите в света, които 4 от всеки 5 човека след 5-та година от голямата печалба живеят по-бедно отколкото преди това.

Учете всеки ден нови неща.Светът е пълен с изобилие и възможности.Важно е да сме с отворено съзнание и да ги видим, да сме гладни и жадни за нови знания и умения, които още повече да ни развият и като хора и като доходи в банковата ни сметка и като цяло да се стремим да подобряваме качеството на своя живот!

spodelime.com

810 thoughts on “ИЛЮЗИЯТА, ЧЕ ДОБРИТЕ ОЦЕНКИ В УЧИЛИЩЕ ЩЕ ВИ ОСИГУРЯТ УСПЕХА В ЖИВОТА

Вашият коментар