ИЛЮЗИЯТА, ЧЕ ДОБРИТЕ ОЦЕНКИ В УЧИЛИЩЕ ЩЕ ВИ ОСИГУРЯТ УСПЕХА В ЖИВОТА

Преди 50 или 60 години може би е било така.Лъжата в днешни дни е, че ако изкарвате отлични оценки в училище и после като студенти то ще имате непременно успех в живота, бизнеса, работата и т.н.Този план както казах може би е бил актуален и е вършил работа преди много години, когато това е била възможността пред повечето хора, но не и днес.

Ако искате да успеете в днешни дни, трябва да усвоите навици и умения далеч от класните стаи и лекторските зали, които ще ви помогнат да вървите напред.Това е доказан факт независимо дали сте завършили висше образование или не.

В днешно време има хиляди истории в света как хора с няколко образования работят за такива с образование до 8 клас или със средно образование.Света се променя и за да сме в крак с него е добре и ние да се променяме.Все повече професии, които някога ги е имало сега изчезват.Професия като машинопист почти липсва вече и ако някой е завършил подобна професия и в момента тя не е актуална никъде и не може човек да продаде знанията и уменията си, какво прави?Единствения избор е да изучи нови навици и умения, които са актуални днес и които ще му носят резултати напред в живота.

Както изчезват професии така се появяват и нови такива.В днешно време в света на информацията човек може да бъде, какъвто си поиска, нужно е да усвои определените умения за това без значение дали в 5-ти клас е имал двойка по математика или история.Това няма нищо общо с реалния живот днес.

Не ме разбирайте погрешно, аз съм с две ръце за образованието и за това човек да учи и да се развива. Въпроса е това, което учим да е нашето, да го прилагаме, да действаме и това да е нашата мечтана професия или дейност.В днешно време има много вишисти, които не работят по специалността си, защото в повечето случаи не е добре платена.Човек отива и се хваща на някаква по-добре платена работа, защото като напълниш количката с хранителни продукти в някой магазин на касата няма да те питат с каква оценка са те оформили в осми клас или с какъв бал си завършил висшето си образование.

Мен лично училището и университета ме научиха на много неща, но основно ми създадоха навика да уча и да усвоявам навици и умения, които да ми бъдат ценни не само сега, но и за напред.Има много успели хора, които са финансово независими или дори милионери или милиардери, а нямат образование.Защо това е така?Ами защото в училище ни ни учат на навиците и уменията, които са ни необходими за да станем такива. Там най-често ни учат как да бъдем добри работници за някой.

Едни от най-успешните хора в света казват, че днес богатството е да инвестираме в знания за себе си и как да го придобием, защото, когато ние сме богати в главата си, то рано или късно физическото измерение на парите в портфейла или в банковата ни сметка ще се промени в пъти.Но ако ние не сме финансово грамотни и се сдобием с голяма сума пари то в 90% от случаите ще я загубим по някакъв начин.Има много примери за тото милионерите в света, които 4 от всеки 5 човека след 5-та година от голямата печалба живеят по-бедно отколкото преди това.

Учете всеки ден нови неща.Светът е пълен с изобилие и възможности.Важно е да сме с отворено съзнание и да ги видим, да сме гладни и жадни за нови знания и умения, които още повече да ни развият и като хора и като доходи в банковата ни сметка и като цяло да се стремим да подобряваме качеството на своя живот!

споделяне във facebook

810 thoughts on “ИЛЮЗИЯТА, ЧЕ ДОБРИТЕ ОЦЕНКИ В УЧИЛИЩЕ ЩЕ ВИ ОСИГУРЯТ УСПЕХА В ЖИВОТА

 1. Excellent goods from you, man. I’ve be mindful your stuff previous to
  and you are simply too magnificent. I actually like what you’ve obtained here, certainly like what you’re stating and the best way during which you are saying
  it. You are making it enjoyable and you still care
  for to stay it wise. I can not wait to learn much more from you.
  This is actually a tremendous website.

  my site … https://mpc-install.com/punbb-1.4.6/profile.php?id=95350

Вашият коментар