НАЙ-ВАЖНИЯТ НИ АКТИВ – ЗДРАВЕТО

Здравето е най-важния ни ресурс, който ние имаме.Той е основата, най-ценният ни актив.Без него няма значение, колко пари притежаваме ако сме приковани на легло.Как обаче се грижим за нашето здраве?Какво правим за него? Инвестираме ли в здравето си превантивно или чакаме да се разболеем?Виждам все повече хора, които ценят повече смартфона или айфона в джоба си от колкото здравето си.Ако изпуснат случайно телефона на земята ще им спре сърцето да не би да се е счупил телефона.Защо?Защото са дали за него ПАРИ!

Супер искам да ви попитам, колко дадохте за черния си дроб?От къде си купихте кръвоносната система? Сещаме се, че ги имаме, когато стане проблем.Но за съжаление, когато каруцата се обърне пътища много. На света има два типа хора.Първите дават пари за здраве за да не го загубят.Купуват си хранителни добавки, ходят на фитнес, спорт, масаж и т.н. Други дават пари за здраве след като го загубят – парацетамоли, антибиотици, една шепа хапчета.Истината е, че пари за разход „здраве“ се дават винаги.Въпрос на избор и на гледна точка е къде да ги дадем.

Ние можем да контролираме здравето си по три основни начина:

1. Това, с което се храним и пием – Китайците имат една мъдрост, която гласи: „Ако търсиш причина за болестта си, търси я на дъното на чинията си.Много умно и мъдро казано.Това с което захранваме клетките си е в основата на нашето здраве.Нашия организъм се нужда от приема на 90 жизненоважни вещества на ден.За съжаление все повече храната, която се предлага на всички нас не е с това качество, което да нахрани нашите клетки.Тук влизат в роля хранителните добавки.Не случайно носят и това име.Те са добавки към храната и те ни дават именно тези вещества, от които нашия организъм се нуждае.

2. Това, което слагаме по кожата си – Всичко от рода на козметика, гримове, шампоани и т.н. Кожата е нашия най-голям орган и всичко, което слагаме по нея се просмуква вътре в нас.Козметиката е една от индустриите в която се съдържат най-много химически материали.Едно, две нанасяния не са проблем. Но, когато системно се ползва вредна козметика всички тези химически вещества се натрупват в нашето тяло и засягат редица органи и системи.

3. Това, което дишаме – Един много важен показател за нашето здраве е и това, което дишаме.Все повече хора бягат от центъра на големия град и се устройват в покрайнините му, близо до паркове и в полите на близката планина.Други масово всяка свободна секунда ходят на разходка или поход в планината за дишат чист въздух с цялото си тяло.Да доставим на тялото си максимално добро количество кислород, който да снабди клетките ни с хранителни вещества.

Това са три стъпки по които всички ние можем да контролираме своето здраве.Всеки ден ние правим своя избор и всеки следващ ден нашия избор ни дава резултат.Това е една огромна тема.За финал искам да цитирам Декарт: Здравето е първото благо и е в основата на всички други блага в живота.

сподели бутон

47 thoughts on “НАЙ-ВАЖНИЯТ НИ АКТИВ – ЗДРАВЕТО

  1. [url=https://rejting-televizorov.ru]рейтинг телевизоров[/url]

    Сейчас сложно представить любое жилище комфортным без телевизора. Современные телевизоры обладают множеством характеристик, которые могут повлиять на выбор той разве другой модели. Пройдемся методически по самым важным из них.
    Решаем проблема с местом
    Пред покупкой прежде определите, в какое местность в доме вы поставите тож повесите телевизор и сделайте замеры. Это сразу определит совокупность вашего поиска и не подходящие по размерам модели дозволительно довольно на первом же этапе исключить.
    рейтинг телевизоров

Вашият коментар