ПЕТ НЕЩА, ОТ КОИТО Е ДОБРЕ ДА СЕ ОТКАЖЕШ ОЩЕ СЕГА

Искам да ви покажа пет неща, от които е добре да се откажеш още сега.Всяко едно от тези неща определено дърпа повечето хора назад или ги държи на едно и също място и в един кръговрат.Това са пет точки, които съм сигурен, че ако човек се откаже от тях ще измени коренно живота си към по-добра светлина.В крайна сметка аз мисля, че всички ние искаме да подобрим качеството си на живот и да вървим напред.Ето и тези пет точки, от които е добре да се откажеш още сега:

1. ДА СЕ ОПИТВАШ ДА УГОДИШ НА ВСИЧКИ – Разбери това е невъзможно.Няма как да угодиш на всички с това, което мислиш и правиш.Винаги, абсолютно винаги ще има хора, на които не можеш да угодиш.В крайна сметка не е важно на кой може да угодиш и на кой не.Важно е най-вече да угодиш на себе си, на своите принципи, цели и мечти.Ти си най-важния човек в твоя живот и няма значение на кой друг си удобен или може да угодиш.

2. ДА СЕ СТРАХУВАШ ОТ ПРОМЯНАТА – Всичко в природата търпи промяна и развитие.Само понякога ние хората се страхуваме от това.Страх ни е от промяната, защото не знаем, какво ще ни донесе, какво ново ще трябва да се научим да правим или какви нови умения ще трябва да придобием. Нашия резултат в момента на нашия живот е благодарение на това, което сме в момента и ако искаме да придобием нови неща в бъдеще, ние ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА да се променим за да се превърнем в човека, който ще придобие онези нови неща.Ще трябва най-вероятно да променим мисленето си, действията си, вижданията си, да научим нещо ново, да изхвърлим нещо старо най-вече от главата си, да усвоим нови умения и навици.Това е процес, който определено плаши една част от хората.Те живеят в заблудата, че могат коренно да променят живота си към по-добре без обаче да променят себе си.

3. ДА ЖИВЕЕШ В МИНАЛОТО – Не гледай назад.Не отиваш в тази посока.Добре е да се учим от миналото и от опита, който сме придобили.Да анализираме грешките си и да ги подобрим в бъдеще.Факт е, че има много хора, които още живеят още, някъде там през 1962, 1981 или 1994 година в начина си на мислене.Света се променя със секунди и с голяма скорост и днес е най-важното ние хората се адаптираме към промените иначе ще стоим на едно място.Миналото не може да го промениш.Няма смисъл да живееш в него и през по-голямата част от времето да си мислиш неща като: „Ех, ако бях направил това или онова“, „Ако бях променил еди си какво.“Вече е минало и няма как да го върнеш.Анализирай, виж и реши, кой искаш да бъдеш и какво искаш да направиш сега, за да подобриш живота си в близките няколко години.Днес е най- важния ден за теб, защото, каквото посееш днес ще го пожънеш в близките дни, месеци или години.

4. ДА СЕ ПОДЦЕНЯВАШ – Ти имаш силата да бъдеш и да направиш от живота си най-красивата книга или филм.Ти си и режисьора и главния герой.Не подценявай възможностите си.Ние сме изключително силни стига да поискаме да бъдем.Не се подценявай нито за миг.Това може да бъде една от най-големите спирачки по твоя път към целите и мечтите, които имаш.Кой е този, който казва, че не можеш да направиш нещо?Кой е този, който се опитва да подреже крилете ти още преди да си полетял?Не позволявай на никой да ти казва, какво можеш и какво не.Ако искаш нещо достатъчно силно иди и го вземи.Точка!

5. ДА ПРЕМИСЛЯШ НЕЩАТА ТВЪРДЕ МНОГО – Започнеш ли да премисляш твърде много нещата, рано или късно в главата ти ще се появи онзи глас, онова малко гласче, което ще започне да те разубеждава да не го правиш.Ще ти казва неща от сорта на: „Това не е за теб“, „Точно ти ли ще успееш да го направиш?“, „Я по-добре си стои в зоната на комфорт.“Да огледай нещата, помисли, но ако го правиш твърде дълго време определено рано или късно в главата ще се появи онова гласче, което ще се опита да си стоиш в коловоза и в света, който си изградил до момента.Всички хора около теб ще ти дават съвети, кои компетентни, кои не, но ние винаги даваме съвети за всичко и това може тотално да вкара мисли в главата ти, които да те спрат премисляйки нещата твърде много.За да разбереш дали даденото нещо е за теб или не – просто го направи! Виж резултата, виж как се чувстваш, виж дали промяната ти харесва, анализирай и реши, как да продължиш.

 

социални мрежи

Вашият коментар