ЗАЩО НАД 90% ОТ УСПЕХА В НАШИЯ МРЕЖОВ МАРКЕТИНГ Е ПРЕДВИДИМ?

Искам да споделя с вас една тема за успеха в мрежовия маркетинг. Защо според мен над 90% от успеха в твоя мрежов бизнес е предвидим? Сигурни ли сме, че ще успеем в нашия бизнес?

Разбира се, като всеки един бизнес така и тук хората, които стигат едни от топ нивата в развитието си като млм предприемачи са много по-малко от останалите. В крайна сметка само 5% от хората в света въобще изкарват по над 100 000 долара на година от какъвто и да било бизнес или кариера! Тоест по-големия процент от хората не изкарват толкова пари. Същото е и в мрежовия маркетинг.

От кой всъщност обаче зависи това? Трябва ли тази статистика да ни притеснява, когато стартираме своя межов бизнес? И едно от най-важните неща за мен е именно, как да предвидим нашия успех в този бизнес?

Видео към статията може да изгледате тук:

 

1. Вземи решение 

Първото и най-важно нещо за мен в това ние да предвидим успеха в нашия мрежов бизнес, който сме стартирали е в това да вземем съзнателно РЕШЕНИЕ, че ние ще станем професионалисти в тази професия. Ако ти си взел съзнателно такова решение за себе си, нищо не може да те спре! Защото най-много пари в света получават именно хората ,които са професионалисти. За това всеки един, който иска големия успех ще трябва да се обучава, да следва системата на работата, която екипа или компанията има и разбира се насоките на своите наставници и лидери.

2. Имай точна и ясна цел

Постави си ясна, точна и конкретна цел. Ако нямаме цел, винаги ще стигнем там – никъде и ще се въртим в един омагьосан кръг. Целта трябва да бъда като фар, който да осветява твоя път до нея. Месечна цел, тримесечна, шестмесечна, годишна и т.н.

Имам статия тук в архива на тема: „5 ключа за постигане на целите“ (кликни на името и ще ти се отвори статията) съветвам те да я прочетеш и нея.

Както се казва в една китайска поговорка: „Ако искаш да разбереш повече за пътя пред теб, питай тези, които вече са минали по него!“

3. Техники за работа

Задължително ще трябва да изпозлваш техники за работа с които да развиеш твоя бизнес. И въпроса тук е не дали техниките работят? След като има примери за успех на други хора постигнали своите цели благодарение на дадените техники за работа това означава, че проблема не е в техниките за работа. Проблема най-вероятно е в теб и в твоя начин на работа с дадената техника. Ако казваш неща от рода на: „Тази видео презентация при мен не работи“, „Онази продуктова техника при мен не става!“ и други такива определения то тогава знай, че проблема не е в техниката. Ако имаме такива съмнения в някоя техника трябва да се огледаме как ние сме изучили и как работим с дадената техника. Това трябва да ни бъде като отправна точка. Като червена лампа, която да ни свети и веднага да коригираме начина на работата си с дадената техника.

Естествено, че има и фактори, които не зависят от нас. Може примерно да имаш нов партньор, който е стартирал мотивиран, надъхан с амбиции за успех след което да реши да се откаже. Друг да се депресира, трети да се влюби, друг да се разведе и това да ги извади за месеци от бизнеса не знаеме, какво може да стане. Това са житейски неща и ние нямаме силата да влияем над тях. Човек не може да избяга от тях.

Когато си взел решение да успееш в този бизнес и имаш ясен и точен план на работа, когато имаш наставник с който да работиш, имате изградена стратегия и концепция по пътя на твоето развитие, имаш точни и ясни техники, които да изучиш и да прилагаш то тогава над 90% от успеха в твоя мрежов маркетинг ще бъде предвидим. Тогава няма начин да не постигнеш това, което искаш да постигнеш. Ако попитате всеки мениджър или лидер в този бизнес той ще ви каже абсолютно същото. Той прави това, което зависи от него. Има всекидневна работа, фокус, постоянство, търпение, работи с техники за работа всеки ден, не разчита на добро желание, правилно да се наредят звездите, не лежи на дивана вкъщи разчитайки само на позитивно мислене.

За това успеха в нашия мрежов бизнес е предвидим. Защото това, което ти може да контролираш е – колко човека на ден ти ще информираш за ползите от твоя бизнес и с кои техники за работа. Ти не може да контролираш човека отсреща, какво решение ще вземе за себе си. Може да контролираш, колко срещи на ден ще направиш за бизнеса и за продуктите. Темпото на работа така или иначе си го избираш ти. Колкото повече техники за работа ти усвоиш и изучиш как да използваш толкова повече разширяваш ножицата на обхвата на различните типове хора, които да информираш.

Защото едни се интересуват от бизнес, други от козметика, трети от хранителни добавки, четвърти от анти ейдж. Когато във времето изучиш и работиш с повече техники до толкова различен тип хора достигаш. Така, че успеха в твоя мрежов маркетинг е предвидим. Бизнеса ни не е търкане на билетчета, томбола ще стане ли или няма да стане. Повечето хора не успяват още от самото начало, защото решават да „пробват“ този бизнес.

Когато срещна такъв човек му казвам: „Ходи в мола и пробвай дрехи, обувки, пробвай нова екзотична кухня! Бизнеса или го правиш или не го правиш! Но не го пробвай!“ Ако някой стартира бизнеса с нагласата да „пробва“ знам, какво ще стане. Ще пробва бизнеса 2-3 месеца и ще ми каже: „Еми, Краси опитах ама при мен този бизнес не става!“ Да не става, защото си решил да го пробваш. Защото не си взел ясното и категорично решение да станеш професионалист в този бизнес и да изучиш тази професия.

Ако все пак си решил да го „пробваш“ нека го пробваме по моя начин – ясно, точно, конкретно с план и техники за работа и всекидневни действия. За един професионалист няма значение на кеф ли е, не е ли на кеф, глава ли го боли, сняг ли вали, слънце ли пече. Той има ясна цел, точен фокус, търпение, постоянство и всекидневна работа. Човек трябва да се потопи в процеса. Резултата ще дойде. Със сигурност ще дойде. Щом при мен дойде, който сумати години стоя на едно място и нищо не правеше по въпроса няма начин да не дойде и при вас. След като взех решение, че ще правя бизнеса професионално и ще изуча всичко, което е нужно за успеха и резултата при мен дойде – една причина няма да не дойде и при теб и да не постигнеш целите си!

фИНАЛНИ ДУМИ

Предивди успеха си с мрежовия маркетинг. С този бизнес, който имаш. Начертай ясен и точен план, къде искаш да бъдеш след 1 година. Визуализирай си го ако трябва. Направи си табло на мечтите. Дръж всекидневна връзка с твоя наставник. Планирай – колко срещи смяташ да направиш? С какви хора? Кога смяташ да се видиш с тях? С какви техники за работа? Колко продуктови партита в края на седмицата? Обучавай се и действай всекидневно и ще видиш как успеха ще започне да идва, защото резултата ще догонва твоите действия.

Успех!

 

бутон за споделяне